Talian Bettiol vyhral prológ Tour Down Under, Svrček až v druhej stovke

Taliansky cyklista Alberto Bettiol vyhral v utorok prológ etapových pretekov Tour Down Under, ktorými v Austrálii odštartovala nová sezóna ...
  • Zdroj: ik

Taliansky cyklista Alberto Bettiol vyhral v utorok prológ etapových pretekov Tour Down Under, ktorými v Austrálii odštartovala nová sezóna World Tour.

Jazdec tímu EF Education–EasyPost dosiahol na 5,5 km dlhej trati v uliciach Adelaide čas 6:19 a o osem sekúnd zdolal Američana Magnusa Sheffielda z INEOS Grenadiers. Tretí skončil s odstupom 10 sekúnd na lídra Dán Julius Johansen (Intermarché-Circus-Wanty). Jediný slovenský zástupca Martin Svrček v drese Soudal - Quick Step obsadil 111. miesto s mankom takmer 49 sekúnd.

Prológ poznačil dážď a podmienky vyhovovali víťaznému Bettiolovi, ktorý štartoval ešte za priaznivejšieho počasia: "Pomohlo mi to a som šťastný, že som dokázal vyhrať. Vedel som, že môžem ísť dobre, ale triumf som nečakal. Je to prekvapenie a niekedy musíte mať aj trochu šťastia. Som hrdý, že si oblečiem dres lídra Tour Down Under. Bol to však iba prológ a skutočné preteky sa začnú až zajtra."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});