Navrátilovú čaká boj so zákernou chorobou: Budem bojovať, ako to len pôjde!

Púšťa sa do ďalšieho súboja! No proti legendárnej českej tenistke Martine Navrátilovej (66) stojí tentoraz najzákernejší súper. Rakovina!
  • Zdroj: SITA/AP

Púšťa sa do ďalšieho súboja! No proti legendárnej českej tenistke Martine Navrátilovej (66) stojí tentoraz najzákernejší súper. Rakovina!

Pred trinástimi rokmi Navrátilová rakovinu zdolala. „Mám za sebou dve operácie a štyri biopsie. Čaká ma ožarovanie a chemoterapia, som odhodlaná pokračovať v liečbe,“ povedala Martina v rozhovore pre Tennis Channel.

Na snímke ruský tenista Andrej Rubľov sa prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.
Rubľov postúpil do druhého kola, Veterán Murray vyradil v päťsetovej dráme Berrettiniho Zobraziť článok

„Je to dvojitá rana, ale liečba je možná. Dúfam v priaznivý výsledok. Budem bojovať, ako to len pôjde,“ dodala držiteľka 18 grandslamových titulov v dvojhre, ktorej diagnostikovali rakovinu prsníkov a hrtana.

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.
Schmiedlová zdolala nasadenú Talianku: V Melbourne ju čaká Giorgiová Zobraziť článok

V novembri si pri finále turnaja WTA vo Forth Worthe všimla zväčšené lymfatické uzliny na krku. Vyšetrenie odhalilo rakovinu hrtana, ďalšie testy ukázali navyše rakovinu prsníka (tá sa jej vrátila po 13 rokoch). Navrátilová prišla k lekárom včas, obe rakoviny sú v prvom štádiu, čo šancu na uzdravenie výrazne zväčšuje.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});