Kuriózna situácia nasadenej jednotky v úvodnom zápase: Kto ukradol Nadalovi raketu?

Hviezdny tenista Rafael Nadal (36) musel v 1. kole Australian Open čeliť nielen Britovi Jackovi Draperovi, ale taktiež sa musel vysporiadať ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hviezdny tenista Rafael Nadal (36) musel v 1. kole Australian Open čeliť nielen Britovi Jackovi Draperovi, ale taktiež sa musel vysporiadať s nečakanou a kurióznou situáciou v prvom sete. Nasadená jednotka si išla po odloženú raketu, no tá už prekvapivo nebola na svojom mieste.

Španielsky tenista Rafael Nadal úspešne vykročil za obhajobou titulu na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.
Nadal úspešne vykročil za obhajobou titulu: Verím, že toto víťazstvo mi pomôže Zobraziť článok

Skúsený Španiel je známy perfekcionista a dodržiava množstvo rituálov. V prvom sete duelu s Draperom ho preto jeden moment viditeľne rozrušil. Za priaznivého stavu 4:3 si Nadal išiel po odloženú raketu, ktorá však nebola na mieste, kde mala byť. Rekordér v počte grandslamových titulov nemohol veriť vlastným očiam.

„Potrebujem svoju raketu späť," vravel Nadal rozhodcovi. „Podávač loptičiek mi zobral raketu, ospravedlňujem sa za meškanie," vysvetľoval ďalej súperovi. Chlapec sa podľa všetkého domnieval, že Nadal s ňou už hrať nebude, preto mu ju odniesol.

Napokon si Nadal musel zobrať novú raketu a po výsledku 3:1 na sety očakávane postúpil do druhého kola.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});