Veľkorysé gesto prezidenta Šachtaru Doneck: Značná časť z rekordného prestupu pôjde ukrajinskej armáde

Ukrajinský futbalista Mychajlo Mudryk (22) v nedeľu skompletizoval prestup zo Šachtaru Doneck do anglickej Chelsea za rekordných 70 milionóv ...
  • Zdroj: TASR/AP

Ukrajinský futbalista Mychajlo Mudryk (22) v nedeľu skompletizoval prestup zo Šachtaru Doneck do anglickej Chelsea za rekordných 70 milionóv eur a prípadných ďalších 30 za výkonnostné bonusy. Donecký klub však tieto peniaze nevyužije len na kúpu nových hráčov, ale značnú časť venuje aj bojujúcej ukrajinskej armáde.

Mykhaylo Mudryk pravdepodobne prestúpi do Londýna.
Oficiálne potvrdené: Stomiliónový klenot z Ukrajiny mieri do Londýna Zobraziť článok

V pondelok prezident Šachtaru Rinat Achmetov na klubovom webe zverejnil správu s informáciou, že vojakom a ich rodinám venuje hneď celú jednu miliardu ukrajinských hrivien (približne 25 miliónov eur).

„Chcel by som sa poďakovať celému civilizovanému svetu za pomoc Ukrajine. Dnes môžeme rozprávať o ukrajinskom futbale vďaka ukrajinskej armáde a podpore celého civilizovaného sveta. Len spoločným úsilím môžeme poraziť zlo, ktoré prišlo do našich domovov," napísal emotívne Achmetov. 

Ďalej neopomenul ani samotného Mudryka, kvôli ktorému pritieklo do pokladničky Šachtaru rekordné množstvo peňazí. „Dnes mám zmiešané pocity. Na jednej stranu som šťastný za Mychajla a som na neho hrdý. Je príkladom, že vďaka talentu a tvrdej práci sa nemožné môže stať možným," vyhlásil, no zároveň sa na to pozrel aj z iného uhla pohľadu, „na druhej strane som nikdy neskrýval, že mojím snom je s tímom vyhrávať európske trofeje. To znamená, že hráči ako Mudryk by mali skôr prichádzať a vyhrávať európske trofeje tu, než by sme ich mali podporovať v najlepších kluboch sveta. Bohužiaľ, to momentálne nie je možné, keďže Ukrajina bojuje v hroznej a nespravodlivej vojne s Ruskou federáciou."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});