Vedenie Dortmundu dalo talentovanému útočníkovi ultimátum: Má čas do konca týždňa!

Športový riaditeľ nemeckého futbalového klubu Borussie Dortmund dal Youssoufovi Moukokovi (18) čas do konca týždňa, aby sa rozhodol o ...
  • Zdroj: SITA/AP

Športový riaditeľ nemeckého futbalového klubu Borussie Dortmund dal Youssoufovi Moukokovi (18) čas do konca týždňa, aby sa rozhodol o svojej budúcnosti.

Youssoufa Moukoko môže byť až o štyri roky starší.
Vážne podozrenie ohľadom veku vychádzajúcej hviezdy Dortmundu: Má skutočne 18 rokov?! Zobraziť článok

Osemnásťročnému nemeckému reprezentantovi vyprší v júni súčasný kontrakt. „Youssoufa môže akceptovať tento návrh a ostať s Borussiou, alebo sa naše cesty rozídu. On a jeho poradcovia vedia, že očakávame rozhodnutie tento týždeň, pretože chceme mať túto záležitosť vyriešenú pred štartom jarnej časti," povedal Sebastian Kehl. Dortmund sa v nedeľu stretne s Augsburgom.

O talentovaného útočníka, ktorý sa predstavil aj na MS v Katare, sa zaujímajú popredné európske tímy. „Dostal od nás neuveriteľnú podporu a tvrdo pracoval, aby dosiahol úspech. Teraz sme sa dlhé mesiace usilovali o predĺženie zmluvy, pretože sme pevne presvedčení, že tento klub a táto konštelácia sú pre športové vyhliadky Youssoufu to pravé. Predložili sme mu veľmi atraktívnu ponuku, ktorá mu dáva dostatok priestoru na rozvoj," dodal Kehl.

Kamerunský rodák prišiel do Dortmundu v roku 2016 a odvtedy prekonal niekoľko rekordov. V prebiehajúcej sezóne odohral za Dortmund 22 zápasov, v ktorých nazbieral šesť gólov i asistencií. Moukoko drží rekordy pre najmladšieho hráča i strelca v histórii I.Bundesligy a najmladšieho hráča v Lige majstrov. Informovala agentúra DPA.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});