Fantastický obrat United v bitke o Manchester: Hrdinom sa stal Rashford

Futbalisti Manchestru United zvíťazili v mestskom derby v 20. kole Premier League nad City 2:1. Domáci rozhodli o triumfe v 82. minúte ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Manchestru United zvíťazili v mestskom derby v 20. kole Premier League nad City 2:1. Domáci rozhodli o triumfe v 82. minúte po góle Marcusa Rashforda. United sa dostali v tabuľke na tretie miesto so stratou jedného bodu na práve druhé City.

Mužstvo Erika ten Haga vstúpilo do duelu lepšie a v 8. minúte mal Bruno Fernandes veľkú šancu, no jeho strela tesne minula bránu. Počas prvého polčasu mohol dvakrát otvoriť skóre aj Marcus Rashford, ale ani v jednom prípade mu to nevyšlo. City zahrozili až v 45. minúte, Kyle Walker však z veľkej vzdialenosti tesne netrafil bránu. V druhom polčase poslal tréner hostí Pep Guardiola na ihrisko Jacka Grealisha a ten sa po troch minútach dokázal presadiť. Dvadsaťsedemročný stredopoliar využil center Kevina De Bruynea a hlavičkou poslal loptu za brankára Davida de Geu. Domáci však v priebehu štyroch minút strelili dva góly. V 78. minúte skóroval Fernandes a krátko na to aj Rashford.

Wout Weghorst ešte v drese Burnley.
Manchester United našiel náhradu za Cristiana Ronalda: Životná šanca pre holandského reprezentanta Zobraziť článok

United udržali vedenie až do konca stretnutia a dosiahli piate víťazstvo za sebou. City naopak po prehre vo štvrťfinále Ligového pohára so Southamptonom (0:2) opäť neuspeli a na Arsenal strácajú 5 bodov. Líder súťaže má navyše zápas k dobru.

Premier League - 20. kolo:
Manchester United - Manchester City 2:1 (0:0)
Góly:
78. Fernandes, 82. Rashford – 60. Grealish

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});