Svitko v predposlednej etape na 21. mieste: Napriek tomu poskočil v celkovom poradí

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v sobotňajšej trinástej etape Rely Dakar 21. miesto. Jeho krajan Juraj Varga skončil ...
  • Zdroj: Facebook - Stefan Svitko Fanclub

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v sobotňajšej trinástej etape Rely Dakar 21. miesto. Jeho krajan Juraj Varga skončil v kategórii štvorkoliek šiesty.

Dakar sa ani tento rok nezaobišiel bez nešťastia.
Očitý svedok opísal kolíziu Lopraisa: Kamarát mu umieral pred očami! Zobraziť článok

Pretekári absolvovali v sobotu 675 kilometrov z mesta Šajbah do Al Hofufu, pričom samotný špeciál mal dĺžku 154 kilometrov. V nedeľu je na programe záverečná štrnásta etapa s cieľom v meste Dammam na pobreží Perzského zálivu.

Medzi motocyklami zvíťazil Argentínčan Kevin Benavides na KTM a dosiahol tak prvé víťazstvo na prebiehajúcom Dakare. V celkovom hodnotení poskočil na druhé miesto a na vedúceho Austrálčana Tobyho Pricea stráca len dvanásť sekúnd. Ten skončil v sobotu na piatej pozícii (+2:28). Svitko štartoval s číslom šestnásť a po tridsiatich kilometroch klesol o šesť priečok. V priebehu etapy figuroval aj v najlepšej dvadsiatke, nakoniec však prišiel do cieľa s mankom 12:15 minúty na 21. pozícii. Napriek tomu si v celkovom hodnotení polepšil o dve priečky, momentálne mu patrí dvanáste miesto.

Varga bol pôvodne siedmy, no po pätnásťminútovej penalizácii pre Litovčana Laisvydasa Kanciusa poskočil o jednu pozíciu. Na víťaza Marcela Medeirosa z Brazílie stratil 9:43 minúty a v celkovom hodnotení si udržal štvrtú priečku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});