Vážne podozrenie ohľadom veku vychádzajúcej hviezdy Dortmundu: Má skutočne 18 rokov?!

Kamerúnskym futbalom v posledných mesiacoch rezonuje škandál o nepravosti veku tamojších reprezentantov. Podľa posledných informácii ...
  • Zdroj: TASR/AP

Kamerúnskym futbalom v posledných mesiacoch rezonuje škandál o nepravosti veku tamojších reprezentantov. Podľa posledných informácii by sa to malo týkať aj veľkého talentu a útočníka Dortmundu Youssoufa Moukoka. Ten má síce na papieri 18 rokov, no údajne by mohol byť až o štyri roky starší.

Wout Weghorst ešte v drese Burnley.
Manchester United našiel náhradu za Cristiana Ronalda: Životná šanca pre holandského reprezentanta Zobraziť článok

Je najmladším strelcom v histórii nemeckej Bundesligy, prebojoval sa na majstrovstvá sveta do Kataru a zaujímajú sa o neho viaceré európske veľkokluby. Moukoko je od detstva považovaný za budúcnosť svetového futbalu, ale všetko môže byť napokon inak.

Moukoko už v štrnástich žiaril v kategórii do 18 i 20 rokov. To, pochopiteľne, vyvolalo obrovský ošiaľ. Keby sa však uvádzané špekulácie potvrdili, jeho výkony by neboli až takým prekvapením.

Speváčka Shakira a futbalista Piqué spolu dlho tvorili pár.
Speváčka Shakira posiela vo videoklipe tvrdé odkazy expartnerovi Piquému: Popracuj na svojom mozgu! Zobraziť článok

Kamerun má v súčasnosti veľký problém s overovaním veku futbalistov. Britský denník Daily Mail preto skúmal a prišiel so správou, že v Nemecku sa našiel rodný list z roku 2000, ktorý je zapísaný na meno Yousouffa Mohamadou. Ten je pripisovaný práve k hráčovi BVB.

Podľa informácii športového portálu Laola1 tento rodný list poslal do redakcie rakúskej televízie Moukokov adoptívny otec. Ďalšie pochybnosti sa objavili aj kvôli tomu, že Moukoko mal počas dospievania výrazne staršie partnerky.

Celá záležitosť sa momentálne dôkladne preveruje. Už v minulosti sa tým zaoberal aj nemecký futbalový zväz, no k ničomu konkrétnemu sa nedopátral.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});