FIFA začala vyšetrovať Argentínu: Porušenie pravidiel fair play?!

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala disciplinárne konanie voči Argentíne za nevhodné správanie po jej triumfe vo finále MS ...
  • Zdroj: TASR/AP

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala disciplinárne konanie voči Argentíne za "nevhodné správanie" po jej triumfe vo finále MS v Katare.

Juhoameričania zvíťazili nad obhajcom trofeje Francúzskom 4:2 po jedenástkovom rozstrele po tom, ako sa zápas skončil 2:2 po riadnom hracom čase a 3:3 po predĺžení.

Predmetom vyšetrovanie je najmä správanie Emiliana Martineza, ktorý urobil na pódiu neúctivé gesto s trofejou pre najlepšieho brankára šampionátu. Následne sa v šatni vysmieval Kylianovi Mbappemu, počas tancov a spievania spoluhráčov požiadal o minútu ticha pre francúzskeho útočníka.

Argentínski reprezentanti sami zverejnili počas majstrovských osláv niekoľko videí, v ktorých zosmiešňovali či dokonca vulgárne urážali hráčov Francúzska. FIFA uviedla, že argentínski hráči a funkcionári sa potenciálne dopustili "nevhodného správania a porušenia pravidiel fair play". Svetová federácia vyšetruje aj Argentínsku futbalovú asociáciu (AFA) za možné porušenie mediálnych a marketingových pravidiel.

Haller prišiel do Dortmundu vlani v lete z Ajaxu Amsterdam, avšak do súťažného zápasu v drese Borussie ešte nenastúpil.
Jeho kariéru pozastavila rakovina: Haller po návrate strelil hetrik za necelých osem minút Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});