Hokejový expert: Montreal by mal poslať Slafkovského na farmu

Klub Montreal Canadiens by mal poslať Slafkovského do AHL, myslí si expert.
  • Zdroj: TASR/AP

Klub Montreal Canadiens by mal poslať Slafkovského do AHL, myslí si expert.

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský nezažíva ideálnu prvú sezónu v zámorskej NHL, v trápiacom sa tíme Montreal Canadiens nehráva v najvyšších formáciách a v doterajších 37 zápasoch nazbieral 10 bodov (4+6) a priemerne absolvuje približne len 12 minút v každom dueli.

Podľa experta Adama Proteaua z magazínu The Hockey News by bolo pre obe strany najlepšie, keby klub poslal 18-ročného Košičana do nižšej AHL.

"Montreal sa so Slafkovským dostal na križovatku, jeho produktivita nie je taká, akú očakávate od tak vysokej voľby na drafte. Argument pre jeho zotrvanie v NHL môže byť taký, že tréner Martin St. Louis odviedol dobrú prácu pri rozvoji hráčov ako Cole Caufield či Nick Suzuki. Na druhej strane, je lepšie ho poslať do AHL a umožniť mu, aby zdokonalil svoje zručnosti," myslí si odborník o úradujúcej jednotke draftu nováčikov do NHL. Momentálne ťahá sériu 13 zápasov bez bodu a 19 duelov bez gólu.

"Ako väčšina mladých hráčov, Slafkovský si pomaly zvyká na najlepšiu ligu sveta, na ľade často nepôsobí ako rozdielový hráč. Nie je však prvá jednotka draftu z ostatných rokov, ktorá sa trápi. Pozrite sa na Alexisa Lafreniera z New Yorku Rangers, ktorý zatiaľ nenaplnil očakávania. To neznamená, že Montreal ho musí nechávať v NHL. V Montreale ho budú vždy pozorne sledovať, či bude v NHL alebo AHL. Je pod tlakom a čakajú sa od neho body bez ohľadu na to, kde hrá. Bolo by lepšie nechať ho budovať si sebadôveru v nižšej lige a dať mu ďalšiu šancu presadiť sa v NHL v budúcej sezóne," dodal Proteau.

Juraj Slafkovský zaznamenal vo štvrtkovom zápase proti Nashville Predators (4:3) najvyšší čas na ľade v profilige, odohral 16 minút a 3 sekundy. Jeho predošlé maximum bolo 15:22 min. Napriek tomu bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu nebodoval od 14. decembra 2022 a neskóroval dokonca od 2. decembra.

Juraj Slafkovský ťahá sériu bez bodu už 13 zápasov v rade.
Dostal poriadnu porciu, ale nepomohlo to: Slafkovský už 13 zápasov v rade bez bodu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});