Zomrel legendárny boxer a šampión v ťažkej váhe († 67): Pár dni pred smrťou mu diagnostikovali rakovinu!

Vo veku 67 rokov zomrel bývalý juhoafrický boxer Gerrie Coetzee, ktorý sa v roku 1983 ako prvý Afričan stal majstrom sveta v ťažkej váhe.
  • Zdroj: acs

Vo veku 67 rokov zomrel bývalý juhoafrický boxer Gerrie Coetzee, ktorý sa v roku 1983 ako prvý Afričan stal majstrom sveta v ťažkej váhe.

Jeho bývalý manažér Thinus Strydom dnes uviedol, že Coetzee zomrel vo štvrtok len pár dní po tom, čo mu lekári diagnostikovali rakovinu pľúc.

Svetový titul Coetzee vybojoval v septembri 1983, keď porazil v americkom Richfielde domáceho Michaela Doksa v desiatom kole a získal opasok organizácie WBA. Stal sa prvým šampiónom v ťažkej váhe bielej pleti po viac ako 20 rokoch. Jeho triumf vyvolal veľké nadšenie v celej Južnej Afrike, hoci bola krajina rozdelená vinou apartheidu.

Coetzee si vyslúžil označenie "veľká biela nádej", ktoré odmietal. "Mám pocit, že bojujem za všetkých, čiernych aj bielych. Mám radosť z toho, že ma ako svojho bojovníka berú čierni, hnedí aj bieli," uviedol vtedy.

Titul majstra sveta stratil v decembri 1984 po porážke s Američanom Gregom Pagem. Posledný zápas absolvoval v roku 1997. Kariéru ukončil s bilanciou 33 víťazstiev, šiestich porážok a jednej remízy. V roku 2003 dostal juhoafrické štátne vyznamenanie.

Bývalý majster sveta v streľbe Jorge Ballesteros zomrel vo veku 39 rokov.
Zomrel bývalý svetový šampión († 39): Zanechal po sebe manželku a dve deti Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});