Priaznivá prognóza zámorských expertov: Nemec bude hviezdou Devils!

Aj keď mladí slovenskí hokejisti Šimon Nemec a Filip Mešár v tejto sezóne nehrávajú v zámorskej NHL, vďaka ich vysokému postaveniu na ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Aj keď mladí slovenskí hokejisti Šimon Nemec a Filip Mešár v tejto sezóne nehrávajú v zámorskej NHL, vďaka ich vysokému postaveniu na vlaňajšom drafte nováčikov patria medzi najperspektívnejších hráčov v súťaži.

Obaja sa dostali do rebríčka 100 najväčších nádejí v profilige, ktorí zostavili Logan Horn, Matthew Zator a ďalší experti z portálu The Hockey Writers. Figurujú v ňom hráči, ktorí absolvovali v NHL najviac 25 zápasov a sú mladší ako 25 rokov.

Obranca Nemec je v zozname už na 5. mieste, momentálne hráva za tím Utica Comets v zámorskej AHL, ktorý je "farmou" klubu New Jersey Devils. "Netrvalo dlho, aby všetci zistili, prečo bol Nemec dvojka draftu. Svojou vyspelou obojsmernou hrou vyčnieva nad väčšinou jeho rovesníkov na rovnakom poste a v neďalekej budúcnosti bude hviezda Devils. Nebuďte prekvapení, keď bude raz na čele tohto rebríčka," napísal Zator o kapitánovi Slovenska na MS hráčov do 20 rokov 2023.

Útočník Mešár skončil na 68. priečke, klub Montreal Canadiens si ho vlani vybral v 1. kole draftu z 26. miesta a v súčasnosti hráva v juniorskej OHL za tím Kitchener Rangers. "Po dvoch sezónach v slovenskej extralige bolo pred draftom ťažké odhadnúť, ako obstojí proti svojim rovesníkom, keďže hral s mužmi tak dlho. Zatiaľ to vyzerá dobre, v OHL je excelentný a na MSJ bol skvelý. Je výnimočný korčuliar a keďže aj dobre pracuje s hokejkou, je dobrý pri prechode do útočného pásma," myslí si Horn o odchovancovi HK Poprad.

Slovenské reprezentantky si na MS zahrajú o konečné 5. miesto.
Výstavný gól Lopušanovej reprezentantkám nestačil, zahrajú si o 5. miesto Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});