Škandál hneď na úvod MS v hádzanej mužov: Prečo sa Kapverdské ostrovy sťahovali?

Tak trochu mimo našej pozornosti sa v Poľsku a vo Švédsku začal svetový šampionát hádzanárov.
  • Zdroj: facebook.com/Federação-Caboverdiana-de-Andebol

Tak trochu mimo našej pozornosti sa v Poľsku a vo Švédsku začal svetový šampionát hádzanárov.

Teda v krajinách, kde má tento šport svoju tradičnú a početnú divácku kulisu. To potvrdil aj úvodný duel MS Francúzsko - Poľsko, ktorému však predchádzal menší škandál. Jeden zo zúčastnených tímov sa musel v noci sťahovať z jedného hotela do druhého. Prečo? To vás pobaví!

Noc pred úvodným zápasom nebola pre niektorých členov reprezentácie Kapverdských ostrovov práve jednoduchá! Takmer vôbec nespali, keďže sa v krátkom slede rozpadli postele hneď pod šiestimi hráčmi (?!) v goteborskom hoteli, ktorý si africký tím sám vybral. O celej nepríjemnosti informoval švédsky denník Aftonbladet.

„Je to trápne,“ povedal Nilton Delgado, opora národného tímu Kapverdských ostrovov, ktorý sa ako 15-ročný presťahoval do Göteborgu, kde dnes sponzoruje svojich krajanov.

„Veľmi nechápem, čo ten hotel myslel, niektorí naši hráči majú dva metre a vážia aspoň sto kíl, tak som ich večer predtým zobral do iného hotela a o polnoci už boli v posteli," dodal.

Delgado spolu so svojimi dvoma spoločníkmi hradí ubytovanie, cestovné a stravu hádzanárskemu tímu Kapverdských ostrovov očakáva, že na zápasy jeho mužstva teraz príde oveľa viac divákov.

Kapverdy hrajú na MS v v C-skupine MS, kde sú ich súpermi Uruguaj, Brazília a domáce Švédsko.

Bývalý majster sveta v streľbe Jorge Ballesteros zomrel vo veku 39 rokov.
Zomrel bývalý svetový šampión († 39): Zanechal po sebe manželku a dve deti Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});