Výstavný gól Lopušanovej reprezentantkám nestačil, zahrajú si o 5. miesto

Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov nepostúpili do semifinále MS tejto vekovej kategórie.
  • Zdroj: HockeySlovakia

Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov nepostúpili do semifinále MS tejto vekovej kategórie.

Vo štvrťfinálovom dueli v Östersunde prehrali vo štvrtok s domácimi Švédkami jednoznačne 1:6. Na šampionáte si zahrajú v sobotu o 12.00 h o konečné 5. miesto proti zdolanému z večerného súboja Fínsko - Česko (20.00).

Jediný gól Sloveniek strelila 14-ročná Nela Lopušanová, ktorá v 10. minúte vyrovnala v presilovke na priebežných 1:1. Najproduktívnejšia hráčka turnaja skórovala efektným lakrosovým spôsobom spoza bránky, zvaným aj "Michigan". Švédky sa prebojovali do semifinále, okrem nich mali istú účasť v najlepšej štvorke aj Kanaďanky a Američanky.

Zverenky Miroslava Mosnára postúpili do vyraďovacej fázy z druhého miesta v základnej B-skupine. V nej zdolali Japonky (6:3) i Švajčiarky (4:1) a prehrali s rovesníčkami z Česka (3:4).

MS žien do 18 rokov - štvrťfinále:
Švédsko - Slovensko 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Góly:
8. Anderssonová (Lindebergová, Gustafssonová), 13. Rauniová (Jungakerová, Hedqvistová), 24. Leijonhielmová (Natt Och Dagová), 31. Natt Och Dagová (Markströmová, Rauniová), 41. Hedqvistová (Hallinová), 48. Svenssonová (Markströmová, Rauniová) - 10. Lopušanová (Donovalová). Rozhodovali: Hanveltová (USA), Svobodová – Hájková (obe ČR), Wang Chuej (Čína), vylúčené: 3:3 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 528 divákov.

Švédsko: Franková - Aleniusová, Jungakerová, Lindebergová, Godingová, Natt Och Dagová, Rauniová, Sohrnerová - Leijonhielmová, Hedqvistová, Hallinová - Markströmová, Svenssonová, Gustafssonová - Utbultová, Anderssonová, Lindellová - Hellmanová, Rehnová, Bergeby Hallbecková - Lindqvistová

Slovensko: Debnárová - Macková, Krákorová, Sternová, Gálisová, Halušková, Mandelíková, Mateičková, Nogová - Lopušanová, Tóthová, Dobiašová - Jancsóová, Blichová, Karkošková - Taricsová, Beňáková, Lacková - Paulínyová, Donovalová, Juríková

baráž o udržanie - prvý zápas:
Švajčiarsko - Japonsko 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Na derby Slovana Bratislava s HC Košice v rámci Kaufland Winter Games 2023 sa predalo už viac vstupeniek, ako je kapacita najväčšieho hokejového stánku na Slovensku. Organizátori sa tak už deň pred štartom podujatia tešia z diváckeho rekordu.
Winter Games s rekordnou návštevou na derby, pod holým nebom aj mládež Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});