Vo Flachau tlieskali Petre aj rýchlostní kanoisti: Priniesli sme jej šťastie

Na deň pretekov vo Flachau už pár rokov nič neplánujú. Na nočný slalom lyžiarok v rakúskom zimnom stredisku chodia už roky a výnimku ...
  • Zdroj: archív P. Likéra

Na deň pretekov vo Flachau už pár rokov nič neplánujú. Na nočný slalom lyžiarok v rakúskom zimnom stredisku chodia už roky a výnimku neurobili ani teraz aj preto, že vyfasovali aj tímové čiapky našej lyžiarskej hviezdy.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

„Nočný slalom nám vyhovuje. V Ramsau, kde sme v týchto dňoch, odtrénujeme a v rámci relaxu si pozrieme preteky v zjazdovom lyžovaní,“ prezradil najskúsenejší z našich rýchlostných kanoistov Erik Vlček (40).

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší  z víťazstva v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau.
Počasie zmenilo kalendár Svetového pohára: Petru Vlhovú čaká poriadny masaker Zobraziť článok

Utorkové preteky si naozaj užili. Už cestou tam vraj cítili, že ten deň to Petre vyjde. „Sme športovci a vieme, ako sa človek trápi, keď veľmi chce vyhrať a nejde to. A ešte sú z každej strany tlaky, že už by sa malo vyhrať, že tam nie je niečo o. k., keď sa nevyhráva...“ povedal tréner Peter Likér, ktorý Petru obdivuje.

„Petra nám dala lekciu z bojovnosti! Bol to skvelý zážitok, ale aj nervy. Kotol jej fanúšikov strhol aj nás, kričali sme odušu aj my a dúfam, že to šťastie sme jej priniesli my,“ pokračoval E. Vlček, ktorému je ľúto, že ho zranenie kolena pripravilo o zážitok zo spustenia sa dolu svahom. „Vždy som rád lyžoval, ale teraz by to moje koleno ,nedalo‘. Ešte tak bežky, ale aj tie s mierou,“ dodal ešte.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší  z víťazstva v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau.
Vlhovej otec Igor: Toto sme potrebovali, vedel som, že to príde! Zobraziť článok

Komárňanské trio chodí do Ramsau už roky. Našli tam výborné podmienky v čase, keď sa ešte nedá ísť na vodu. Trénujú v posilňovni, ale aj vonku. Kujú formu na dôležitý predolympijský rok. Petra má poolympijský rok, ktorého vrcholom pre olympijskú víťazku v slalome budú februárové MS v Courcheveli a Méribeli, kde chce skompletizovať svoju kolekciu úspechov ziskom titulu majsterky sveta v slalome.

Petrin program

Toto vynechá

14. - 15. január: St. Anton: zjazd a super-G

20. - 22. január: Cortina d‘Ampezzo: 2x super-G a zjazd

Toto ju čaká do MS

24. - 25. január: Kronplatz: 2x obr. slalom

28. - 29. január: Špin. Mlýn: 2x slalom

MS v Courcheveli a Méribeli štartujú 6. februára.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});