Valábik po juniorských MS naložil jednej zo slovenských hviezd: A TOHTO vychválil do nebies!

Televízny expert RTVS a bývalý obranca NHL Boris Valábik (36) hodnotil výkony Slovákov na juniorských MS v Kanade. Naložil jednej z našich ...
  • Zdroj: TASR/AP

Televízny expert RTVS a bývalý obranca NHL Boris Valábik (36) hodnotil výkony Slovákov na juniorských MS v Kanade. Naložil jednej z našich najväčších hviezd a koho vychválil do nebies?

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov predviedla na nedávnych MS v Kanade kvalitné výkony. Stroskotala až po veľkej dráme vo štvrťfinále na neskoršom celkovom víťazovi Kanade - 3:4 po predĺžení. Počínanie slovenských hokejistov na turnaji pozorne sledoval aj televízny expert RTVS a bývalý obranca NHL Boris Valábik (36), ktorý výkony našich chlapcov zhodnotil pre Denník Šport.

Adam Gajan pritom pôvodne na MSJ ani nemal štartovať.
Úžasný príbeh Adama Gajana pokračuje: Stal sa najlepším brankárom turnaja! Zobraziť článok

„Vzadu hral solídne zápasy Maxim Štrbák," pochválil nádej tohtoročného draftu, ktorému zámorskí odborníci predpovedajú druhé kolo. „Peter Repčík hral veľmi dobre a agresívne, dva góly z prvého duelu mu pomohli v sebavedomí a hre do tela. Vedel dohrať v útočnom pásme súpera, odstaviť ho od puku a dať šancu spoluhráčom. Viac bodov sa očakávalo od Filipa Mešára, aj keď hral veľmi dobre. V obrane som čakal viac od Šimona Nemca, ktorý strácal veľa pukov za našou bránkou," naložil Valábik kapitánovi slovenskej juniorskej reprezentácie.

Do nebies vychválil brankára Adama Gajana, ktorý sa stal jedným z hrdinov turnaja. Pôvodne nemal byť ani na súpiske, napokon si vybojoval miesto jednotky Slovenska. Vychytal výhru s USA, čisté konto proti Lotyšsku a náš tím držal v hre proti Kanade, pochytal mnoho šancí. Navyše hral chorý, s horúčkami.

„Ocenenie pre brankára šampionátu pre nášho Adama Gajana je veľká vec. Ak je za neho vyhlásený hráč, ktorého tím vypadne vo štvrťfinále, treba si to vážiť ešte viac. Znamená to, že chalan má nakročené k prvým dvom kolám draftu a je obrovský prísľub do budúcna," predpovedá Valábik slovenskému gólmanovi svetlé zajtrajšky. „Verím, že sa nestane iba hviezdou šampionátu, ale budeme o ňom počuť aj neskôr. Pre mňa bol náš najlepší hráč. Neskutočne podržal tím v dôležitých situáciách a dal mu šancu zvíťaziť," dodal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});