Andreasovi Žampovi ukončila sezónu druhá zlomenina: Zvrtlo mi nohu a...

Obrovský smoliar! Pre Andreasa Žampu (29) sa táto zimná sezóna, bohužiaľ, predčasne skončila. Na začiatku decembra si počas tréningu ...
  • Zdroj: instagram/ @andreaszampa

Obrovský smoliar! Pre Andreasa Žampu (29) sa táto zimná sezóna, bohužiaľ, predčasne skončila. Na začiatku decembra si počas tréningu pred štartom obrovského slalomu vo Val d’Isere zlomil prst na pravej ruke a teraz v talianskom Trentine si taktiež na tréningu pre zmenu zlomil pravú nohu.

Denníku Nový Čas prezradil, že už je po operácii a verí, že sa kosť dobre zrastie, aby sa čo najskôr mohol začať pripravovať na nový súťažný ročník!

Andreasova smola sa začala už v októbri minulého roka, keď v rakúskom Söldene nepostúpil do 2. kola obrovského slalomu. Potom sa začal spolu s bratmi Adamom a Teom pripravovať na ďalšie kolo Svetového pohára vo francúzskom stredisku. A práve počas tréningu v poslednej jazde zachytil rukou bránu.

Špeciálna dlaha

„Bolesť prišla okamžite a bola veľmi intenzívna. Keďže som už také zranenie mal, tušil som, že je zle. Absolvoval som prehliadku a röntgen. Diagnóza znela zlomený prst na pravej ruke, ale napriek verdiktu som bol odhodlaný nevzdať preteky a vydať zo seba maximum. Preto sme sa počas presunu na preteky v Taliansku zastavili na klinike, ktorá sa špecializuje na dlahy, s ktorými sa dá súťažiť. Vyformovali mi dlahu tak, aby sa zmestila do rukavice a bola tiež prispôsobená úchytu paličky,“ začal hovoriť o zdravotných patáliách pre Nový Čas Andreas Žampa.

Je po operácii

Napriek tomuto decembrovému zraneniu to v žiadnom prípade nechcel vzdať a chcel pokračovať v rozbehnutom Svetovom pohári. Ale prišlo ďalšie nešťastné zranenie. Na ďalšom tréningu v Pozza di Fassa zachytil bránku a v rýchlosti v páde narazil do bezpečnostnej siete pri trati.

„Vrazil som tam tak nešťastne, že sa mi v sieti zachytila lyža, zvrtlo mi nohu a zlomila sa mi ihlica na pravej nohe. Hneď ma odviezli do nemocnice, kde som absolvoval operáciu. Potom ma môj fyzioterapeut autom prispôsobeným tak, aby som mohol ležať, odviezol do Bratislavy. Bolo jasné, že sa pre mňa sezóna predčasne skončila,“ smutne pokračoval Andreas. „Teraz mám len jeden cieľ, aby sa mi to poriadne zrástlo a aby som bol v poriadku a mohol sa pripravovať na ďalšiu sezónu.“

Na snímke vpravo americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová, vľavo Slovenka Petra Vlhová.
Obrovský trapas americkej novinárky: TOTO spravila po triumfe Vlhovej! Zobraziť článok

Obdivuje Vlhovú i Shiffrinovú

Dianie na svahoch náš lyžiar naďalej pozorne sleduje, ale už iba v televízii, a drží palce nielen bratom, ale aj Petre Vlhovej. „Počas sezóny sa už s Peťou skoro vôbec nevídame, jej program je od nášho úplne iný. No s obdivom sledujem jej výkony a veľmi ma potešilo jej tretie víťazstvo a prvé teraz vo Flachau. Rovnako sledujem aj Američanku Shiffrinovú. Je neskutočné, ako sa dostala z rodinnej tragédie a opäť začala víťaziť,“ dodal Andreas.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});