Petra Vlhová sa konečne dočkala! Dominantným spôsobom ovládla nočný slalom vo Flachau

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla prvé víťazstvo v tejto sezóne. V utorňajšom nočnom slalome Svetového pohára vo Flachau triumfovala ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla prvé víťazstvo v tejto sezóne. V utorňajšom nočnom slalome Svetového pohára vo Flachau triumfovala s náskokom 43 stotín pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Tretia skončila so stratou 85 stotín Nemka Lena Dürrová.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší  z víťazstva v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau.
Fantastická Petra Vlhová vo Flachau! Prvé kolo zvládla najlepšie zo všetkých Zobraziť článok

Vlhová slávila v rakúskom stredisku 27. víťazstvo v prestížnom seriáli a v historickom poradí žien sa posunula na 13. priečku, keď sa vyrovnala Nemke Marii Höflovej-Rieschovej. Preskočila dve legendy - Švajčiarku Michele Figiniovú a Slovinku Tinu Mazeovú, ktoré zhodne zaznamenali 26 prvenstiev v pretekoch SP. 

„Som veľmi, veľmi šťastná. Na víťazstvo som čakala veľmi dlho. Ďakujem úžasným slovenským fanúšikom i celému môjmu tímu za podporu. Triumf vo Flachau je vždy špeciálny. Bol to boj. Mikaela išla veľmi dobre a vedela som, že musím dať do toho maximum," uviedla Vlhová v cieľových priestoroch.

Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová so slzami oslavuje víťazstvo.
Shiffrinová oslávila rekord v slzách: Nikdy som nebola taká nervózna! Gratulovala jej aj Vonnová Zobraziť článok

Pre olympijskú šampiónku v slalome je to prvý triumf od 11. marca 2022, keď vyhrala obrovský slalom v Aare. Vo Flachau si vytvorila výbornú východiskovú pozíciu už po 1. kole, po ktorom sa usadila na čele o 17 stotín pred Shiffrinovou. Slovenka dokonale využila, že trať staval jej tréner Mauro Pini. So štartovým číslom 6 predviedla dynamickú jazdu a dobre zvládla aj časté zmeny rytmu. Na úvodných dvoch medzičasoch síce tesne zaostávala za Američankou, no po treťom už jazdila v zelených číslach a vedúcu priečku si udržala až do cieľa.

V druhom kole dosiahla Vlhová druhý najlepší čas a pripísala si na konto tretí triumf vo Flachau, premožiteľku nenašla ani v rokoch 2019 a 2020. V celkovom poradí SP je druhá za Shiffrinovou. Američanka nevyužila šancu na rekordné 83. víťazstvo v SP, ktorým by sa na čele ženských historických tabuliek odpútala od krajanky Lindsey Vonnovej. Po prvom kole tretia Chorvátka Zrinka Ljutičová vypadla v druhom kole už po niekoľkých bránkach.

Vychutnaje si víťaznú jazdu Petry Vlhovej ešte raz:

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});