Fantastická Petra Vlhová vo Flachau! Prvé kolo zvládla najlepšie zo všetkých

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po prvom kole utorňajšieho nočného slalomu Svetového pohára. V rakúskom Flachau predstihla ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po prvom kole utorňajšieho nočného slalomu Svetového pohára. V rakúskom Flachau predstihla o 17 stotín Američanku Mikaelu Shiffrinovú a bola na kurze prvého víťazstva v sezóne. Na tretej priečke figurovala so stratou 58 stotín talentovaná Chorvátka Zrinka Ljutičová.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová so slzami oslavuje víťazstvo.
Shiffrinová oslávila rekord v slzách: Nikdy som nebola taká nervózna! Gratulovala jej aj Vonnová Zobraziť článok

Vlhová v 1. kole dokonale využila, že trať staval jej tréner Mauro Pini. So štartovým číslom 6 predviedla dynamickú jazdu a dobre zvládla aj časté zmeny rytmu. Na úvodných dvoch medzičasoch síce tesne zaostávala za Shiffrinovou, no po treťom už jazdila v zelených číslach a vedúcu priečku si udržala až do cieľa.

„Nečakala som, že po prvom kole budem na prvej priečke. Snažila som sa riskovať na vlnách, niektoré bránky boli naozaj ťažké. Nemyslím si však, že to bolo najťažšie kolo za uplynulý rok či dva. Bolo to postavené slalomovo, človek musel rozmýšľať. Bolo potrebné ísť niektoré bránky s rozumom a v niektorých to napáliť. Presne som vedela, ako pôjdem," povedala v cieli Vlhová. Slovinka Ana Buciková chytila „špicara" a prvú jazdu nedokončila Ani Češka Martina Dubovská. Druhé kolo bolo na programe od 20.45 h.

Vychutnajte si prvokolovú jazdu Petry Vlhovej ešte raz:

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});