V Austrálii sa rozdávali rekordné pokuty: S týmto melbournský klub rozhodne nerátal

Austrálsky futbalový klub Melbourne Victory dostal v utorok rekordnú pokutu 550.000 austrálskych dolárov (356.000 eur) a hrozbu odpočítania ...
  • Zdroj: Reprofoto Twitter @Evan_M_G

Austrálsky futbalový klub Melbourne Victory dostal v utorok rekordnú pokutu 550.000 austrálskych dolárov (356.000 eur) a hrozbu odpočítania 10 bodov za násilné vniknutie fanúšikov na ihrisko zo 17. decembra uplynulého roka. Pri incidente sa zranil brankár Tom Glover.

Futbaloví fanúšikovia Melbourne Victory vtrhli na hraciu plochu počas zápasu najvyššej austrálskej futbalovej súťaže A-League medzi rivalmi Melbourne City a Melbourne Victory.
Šokujúce ukončenie austrálskeho Melbourne Derby: Chuligáni zaútočili na brankára! Zobraziť článok

Austrálska futbalová federácia reagovala pokutou a podmienečným odpočtom bodov, ktorý sa zrealizuje v prípade ďalšieho nevhodného správania sa fanúšikov do konca sezóny 2025/26. „Sankcie, ktoré sme Melbourne Victory udelili, sú najprísnejšie v ére A-League. Odrážajú našu snahu odstrániť podobné správanie z nášho športu," uviedol generálny riaditeľ výkonného orgánu ligy James Johnson, ktorý označil incident za najhorší, aký sa kedy v Austrálii odohral.

Derby zápas medzi Victory a Melbourne City minulý mesiac ukončili, keď futbaloví fanúšikovia vtrhli na ihrisko. Jeden z priaznivcov Victory chytil kovové vedro plné piesku a hodil ho do tváre brankára City Toma Glovera, ktorý utrpel tržnú ranu a otras mozgu. Pri výtržnostiach sa zranili aj rozhodca a televízny kameraman.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});