Marko a Jozef Daňovci zažili výnimočný duel v drese Třinca: Kto zackvaká prískočné?

Po rokoch sa opäť stretli na striedačke! Reč je o hokejovej rodine Daňovcov. Syn Marko (28) nastúpil v nedeľňajšom zápase 36. kola českej ...

Po rokoch sa opäť stretli na striedačke! Reč je o hokejovej rodine Daňovcov. Syn Marko (28) nastúpil v nedeľňajšom zápase 36. kola českej ligy v drese Třinca v pozícii útočníka, jeho otec Jozef sa zase zhostil úlohy asistenta trénera.

Fotogaléria

Pre denník Nový Čas Marko porozprával, ako k tejto situácii prišlo, a prezradil aj to, že si užíva najlepšiu sezónu vo svojej seniorskej kariére. Dokonca je momentálne najlepším strelcom ligy.

V domácom stretnutí proti Plzni sa na striedačke Třinca objavil prvýkrát v pozícii trénera nečakane aj váš otec Jozef. Ako k tomu prišlo?

Hlavný kouč Zdeněk Moták mal virózu, preto ho zaskočil môj otec. On pôsobí ako tréner B-tímu vo Frýdku-Místku, takže išlo o jednozápasovú výpomoc.

Nemali ste z toho trému, že vás bude koučovať vlastný otec?

Ani nie, pretože som to už zažil v minulosti. Pred desiatimi rokmi ma viedol v juniorke v Trenčíne a chvíľku aj v áčku. Chalani si ma v kabíne doberali, že všetko budú hrať na mňa. Hlavne som si veľmi prial, aby stretnutie dopadlo dobre a vyhrali sme. A podarilo sa, dal som aj gól, takže budeme mať s otcom dobrú spomienku.

Musí zacvakať aj prískočné do kabíny?

Pokladník tímu vypísal pred zápasom sumu nielen jemu, ale aj mne. Ale asi to celé pôjde z môjho vrecka(smiech).

Prežívate najlepšiu sezónu v kariére, strelili ste už 20 gólov, čo vás radí medzi najlepšieho kanoniera nielen v Třinci, ale aj v celej lige. Čo na to hovoríte?

Musím sa priznať, že je to milé prekvapenie aj pre mňa samotného a hokej si veľmi užívam. Verím, že v tých[1]to výkonoch budem pokračovať aj v ďalšom priebehu sezóny a budem prínosom pre mužstvo nielen výkonmi, ale aj bodmi.

Vy ste v minulosti boli v kluboch trénermi viac využívaný na čiernu robotu a teraz ste top kanonier. Čo sa zmenilo?

Keď som pôsobil v KHL, tak som bol v Slovane ešte mladý hráč a mal som inú pozíciu. V zámorí sa mi vcelku darilo a teraz dostávam v Třinci naozaj veľa priestoru na ľade. Hráme aj presilovky, takže sa to prejavuje na bodoch. Strieľam nielen góly, ale mám aj dosť asistencií. Myslím si, že vždy som mal dobrý prehľad na ľade a teraz sa to prejavuje.

Cítite teraz aj väčší tlak zo strany trénerov či fanúšikov, aby ste bodovali v každom súboji?

Nie som typ hráča, ktorý si pripúšťa na seba tlak navyše. Ako som vravel, užívam si hokej, hráme ako tím výborne a verím, že nám to vydrží celú sezónu.

Sledujete jedným okom tabuľku strelcov, ktorej kraľujete?

Je to ešte priskoro, navyše je to tam nabité. Rozdiely sú jedno - či dvojgólové.

V Třinci pôsobí osem slovenských hokejistov, počuť v kabíne slovenskú hudbu?

Dídžej je český spoluhráč, takže viac hrá české pesničky. Ale, samozrejme, počuť aj slovenčinu, keď nás je toľko v mužstve.

Otrasený Juraj Slafkovský odchádzal na striedačku Montrealu.
Zámorský expert volá po zmene: Slafkovský vyhorí takmer v každom striedaní! Montreal musí konať Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk