Fanúšikovia Interu vytiahli v hľadisku transparent na udržanie Škriniara: Dostal miliónové ultimátum!

Nechcú o neho prísť! Nekonečná story okolo budúcnosti Milana Škriniara (27) stále nie je uzavretá. Kapitánovi Interu Miláno vyprší v ...

Nechcú o neho prísť! Nekonečná story okolo budúcnosti Milana Škriniara (27) stále nie je uzavretá. Kapitánovi Interu Miláno vyprší v lete zmluva, ale ešte stále neoznámil, či ju predĺži, alebo talianskeho vicemajstra po šiestich rokoch opustí.

Fotogaléria

Váhanie slovenského reprezentanta znepokojuje nielen vedenie klubu, ale aj fanúšikov Nerazzurri, ktorí mu cez víkend vyjadrili podporu na pokračovanie spolupráce.

Počas sobotňajšieho ligového zápasu proti Monze (2:2) zavesili priaznivci Interu na plot tribúny transparent s nápisom: Škriniar, ty si náš kapitán. Si pánom Milána, ostaň s nami!

Rodák zo Žiaru nad Hronom sa v Taliansku vypracoval na jedného z najžiadanejších futbalistov kontinentu. S trhovou hodnotou 60 miliónov eur je jedným z najdrahších hráčov, ktorým sa po tejto sezóne končia zmluvy.

Slováka vlani v lete ťahal k sebe Paris St. Germain, ktorý mu ponúkol ročný príjem 9 miliónov eur netto. Nedohodol sa však s Interom na výške odstupného. Záujem obhajcu francúzskeho titulu, ktorého prioritou je triumf v  Lige majstrov, stále trvá. Najmä po tom, čo ho za pár mesiacov môže získať zadarmo. Škriniar môže od prvého januárového dňa rokovať s akýmkoľvek klubom bez súhlasu Interu a uzavrieť s ním aj predbežný kontrakt.

Predstavitelia talianskeho klubu tvrdia, že urobili maximum, aby udržali slovenský pilier defenzívy v Miláne. Ponúkli mu navýšenie ročného platu z 3,8 milióna eur na 6,5 milióna netto, čo je na úrovni Lautara Martineza alebo Marcela Brozoviča. Klub dal Škriniarovi ultimátum na vyjadrenie sa do dvoch týždňov. „Ak Slovák zažiada viac, bude sa to považovať za odmietnutie. Inter chce mať odpoveď po Superpohári (18. januára hrá Inter finále proti AC Miláno - pozn. red.),“ napísal denník Corriere dello Sport.

DAC Dunajská Streda
Do slovenskej ligy mieri nová hviezda: Na lane tohto klubu! Zobraziť článok

Tréner Simone Inzaghi je stále presvedčený, že Škriniar neodíde z Interu. „Nie, poznám ho. Je to výnimočný človek, ktorý vždy vydá na ihrisku zo seba všetko. Je stopercentne odhodlaný a do Interu zamilovaný. Klub robí maximum, aby ho udržal. Myslím si, že u nás ostane,“ vyhlásil šéf milánskej lavičky.

Ak Škriniar neoznámi svoje rozhodnutie do 20. januára, klub stiahne svoju ponuku zmluvy. „V živote som vždy optimista, hoci v tomto prípade musíme byť aj realisti. Môžeme urobiť veľa, ale nie nemožné,“ povedal generálny riaditeľ milánskeho klubu Giuseppe Marotta.

Nahradí v Liverpoole zraneného van Dijka?

FC Liverpool je pripravený osloviť Škriniara, ak odmietne predĺženie zmluvy s Interom. Podľa portálu 90min.com anglický klub ho vidí ako náhradu za zraneného Virgila van Dijka, ktorý bude mužstvu chýbať minimálne mesiac.

Liverpool nechce čakať do leta a je ochotný zaplatiť prestupovú sumu už teraz, aby si zabezpečil príchod Slováka. Šéf Interu Steven Zhang hovoril minulý mesiac o sume 20 miliónov eur. Talianske zdroje záujem Liverpoolu dementovali.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});