Kto nahradil Fernanda Santosa? Ronaldo a spol. spoznali meno nového trénera

Novým trénerom portugalskej futbalovej reprezentácie sa v pondelok stal Roberto Martinez (49). Bývalý kouč Belgicka nahradil Fernanda ...

Novým trénerom portugalskej futbalovej reprezentácie sa v pondelok stal Roberto Martinez (49). Bývalý kouč Belgicka nahradil Fernanda Santosa, ktorý ukončil svoje pôsobenie na lavičke po vypadnutí vo štvrťfinále MS v Katare. Portugalsko je jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii EURO 2024.

Fotogaléria

Štyridsaťdeväťročný Martinez skončil vo funkcii trénera belgického národného tímu taktiež po svetovom šampionáte. Jeden z najväčších favoritov nepostúpil pod jeho vedením zo základnej skupiny po prehre 0:2 s Marokom a následnej bezgólovej remíze s Chorvátskom.

Portugalcov zastavilo pod vedením Santosa taktiež Maroko (0:1) a hviezdny Cristiano Ronaldo tak pravdepodobne prišiel o poslednú možnosť na zisk titulu majstra sveta. Práve jeho budúce postavenie v reprezentácii bude musieť čo najskôr vyriešiť nový tréner, Ronaldo ukončil svoje pôsobenie v Manchestri United a po MS sa upísal saudskoarabskému klubu Al Nassr.

Majstri Európy z roku 2016 začnú kvalifikáciu na nadchádzajúci kontinentálny šampionát 23. marca, v J-skupine privítajú na úvod Lichtenštajnsko. So Slovenskom sa prvýkrát stretnú 8. septembra, druhý duel v Portugalsku je na programe 13. októbra.

horiaca sviečka (ilustračné foto)
Svetový futbal smúti: Zomrel legendárny strelec a reprezentant Brazílie († 68) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});