Slafkovský komentoval neúčasť na juniorskom šampionáte: Otočil som list a nemyslel som na to!

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (18) zažíva v NHL jedenásť zápasové bodové suchoty. Slovák zhodnotil momentálnu situáciu ...
  • Zdroj: Twitter/@CanadiensMTL

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (18) zažíva v NHL jedenásť zápasové bodové suchoty. Slovák zhodnotil momentálnu situáciu v Montreale a neúčasť na MS v hokeji do 20 rokov.

Rodák z Košíc sa nepredstavil na ostatnom juniorskom šampionáte a odborná i laická verejnosť kritizovala vedenie Montrealu, že ho na šampionát neuvoľnilo.

Viem, že fanúšikovia debatovali o tom, či by pre môj rozvoj nebolo lepšie hrať s juniormi a mať tam množstvo minút, ale v tomto smere verím nášmu manažmentu. Som si istý, že vedia, čo so mnou majú robiť. A keď ma chcú tu, nebudem hovoriť, že chcem hrať medzi juniormi," povedal Slafkovský pre nhl.com.

Slovenský reprezentant nad neúčasťou na MS do 20 rokov dlho nelamentoval. „V Montreale sme mali veľa zranených, takže sa ma na to ani nepýtali. Bolo jasne dané, že ostanem. Keď som sa dozvedel, že nemôžem ísť na šampionát, tak som otočil list a nemyslel som na to," vysvetlil celú situáciu Juraj.

Hokejisti Montrealu v prebiehajúcom ročníku NHL prežíva výsledkovú i hernú mizériu. Vo Východnej konferencii im patrí predposledná priečka. „Aj ja som sa trápil, ale to k tomu patrí. Som si istý, že to prerazíme a budeme lepší a lepší. Verím, že sa moje výkony budú zlepšovať s tým, ako sa budú zlepšovať výkony celého tímu,“ uzavrel Slafkovský, ktorý dosiahol v NHL ďalší míľnik. V premiérovej sezóne v profilige odohral už 40 zápasov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});