Shiffrinová oslávila rekord v slzách: Nikdy som nebola taká nervózna! Gratulovala jej aj Vonnová

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) vyrovnala 82. víťazstvom krajanku Lindsey Vonnovú (38) na druhom mieste historického poradia ...

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) vyrovnala 82. víťazstvom krajanku Lindsey Vonnovú (38) na druhom mieste historického poradia vo Svetovom pohári v zjazdovom lyžovaní.

Fotogaléria

V Kranjskej Gore suverénne vyhrala nedeľný obrovský slalom a od absolútneho rekordu švédskej legendy Ingemara Stenmarka ju delia štyri triumfy.

Dvadsaťsedemročná Shiffrinová v Slovinsku v sobotu v rovnakej disciplíne skončila šiesta, včera už nedala súperkám šancu. Najrýchlejší čas zajazdila v prvom aj druhom kole a v súčte oboch jázd porazila druhú Talianku Federicu Brignoneovú o priepastných 77 stotín sekundy.

"Mala som fľaky na tvári. Myslím, že som nikdy nebola taká nervózna ako dnes, ani neviem prečo, možno kvôli tomu číslu," priznala Američanka. "Chcela som len dobre lyžovať a to sa mi podarilo. 82 víťazstiev je neopísateľná vec," uviedla.

Zatiaľ čo Shiffrinová je excelentná predovšetkým v točivých disciplínach, Vonnová dominovala prevažne v zjazdoch a super-G. Svoje triumfy nazbierala v rokoch 2001 až 2019, kým ju donútili kariéru ukončiť zdravotné problémy, najmä s kolenami. "Mám z Mikaely veľkú radosť. Rekordy sú tu preto, aby sa prekonávali. A keď niekto môj rekord prekonal, som rada, že to bola Američanka," napísala Vonnová v komentári pre agentúru AP.

"Bude ďalej posúvať limity a inšpirovať ďalších Američanov. Bolo veľa žien, ktoré mi vydláždili cestu. Teraz prišiel čas, aby razila cestu ona pre ďalšiu generáciu," dodala.

Shiffrinová sa v nedeľu prepletala bránkami na zjazdovke Podkoren bezchybne. "Nemohla som ísť rýchlejšie. Cítila som sa oveľa, oveľa lepšie ako včera v prvom kole," pochvaľovala si po prvej jazde.

Prekonať Vonnovú a priblížiť sa Stenmarkovmu absolútnemu rekordu môže už v utorok vo Flachau vo večernom slalome. Po ďalších troch zastávkach sa potom na konci januára uskutoční obrovský slalom a slalom v Špindlerovom Mlyne.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});