Zápas o bronz priniesol neuveriteľnú 15-gólovú prestrelku: Švédi opäť padli v predĺžení

Hokejisti USA získali na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kanade bronzové medaily. V súboji o 3. miesto zdolali v Halifaxe Švédsko ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti USA získali na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kanade bronzové medaily. V súboji o 3. miesto zdolali v Halifaxe Švédsko v divokej prestrelke 8:7 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 63. minúte Chaz Lucius, ktorý zavŕšil hetrik.

FOTOGALÉRIA: Švédsko - USA

Duel priniesol málo vídané gólové hody. V druhej tretine padlo až deväť gólov, Švédi ju vyhrali 5:4, keď dokázali dvakrát zmazať dvojgólové manko. V 44. minúte sa prvýkrát ujali vedenia vďaka Noahovi Östlundovi, no Luke Hughes o 5 minút neskôr v páde vyrovnal. Zápas vygradoval do neskutočnej koncovky.

Dve minúty a 13 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času dostal Švéd Leo Carlsson dvojminútový trest za seknutie a Američania následnú presilovku využili zásluhou Rutgera McGroartyho, ktorý dotlačil puk do siete. Gól ešte musel odobriť videorozhodca. Zdalo sa byť rozhodnuté, lenže „tri korunky" v samom závere odvolali brankára a 22 sekúnd pred sirénou vyrovnal v power play Filip Bystedt. Svojím druhým gólom v zápase poslal duel do predĺženia.

Slovenský hráč New Jersey Devils Tomáš Tatar.
Tatar bodoval proti bývalému klubu: Minnesota ukončila víťaznú sériu Tampy Zobraziť článok

Drámu ukončil na začiatku 3. minúty predĺženia Lucius, ktorý si našiel odrazený puk a bekhendovým blafákom ho poslal za brankára Carla Lindboma.

Američania vybojovali svoj 14. cenný kov na juniorských MS, z toho siedmy bronz (5-2-7). Švédi neobhájili bronzové medaily z preloženého letného šampionátu v Edmontone, v zbierke majú naďalej 20 kovov (2-11-7).

Útočník Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi.
Réway úspešne debutoval na Spiši: Vyhral aj bodoval Zobraziť článok

MS do 20 rokov - zápas o 3. miesto:

USA - Švédsko 8:7 pp (1:0, 4:5, 2:2 - 1:0)
Góly:
3. Cooley (Snuggerud), 22. Ufko (Snuggerud, Blake), 26. Lucius, 31. Gauthier (Cooley, McGroarty), 34. Lucius (Ufko), 49. Hughes (McGroarty), 59. McGroarty (Brindley, Gauthier), 63. Lucius (Hutson, Savage) - 24. Bystedt (Lekkerimäki, Engström), 27. O. Pettersson (Sandin-Pellikka), 29. Carlsson (Wagner, Bystedt), 39. Oscarson (Carlsson, Jansson), 40. Öhgren, 44. Östlund (E. Pettersson, Strömgren), 60. Bystedt (Rosén, Jansson). Rozhodovali: Campbell, Hamilton (obaja Kan.) - Hautamäki (Fín.), Persson (Švéd.), vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše 8. Lysell (Švéd.) 5 min + DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 9031 divákov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});