Marcel z Humenného spomína na stretnutie s brazílskou legendou († 82): Takto som získal Pelého dres s podpisom!

Pamiatka na celý život, a to veľmi hodnotná! Trojici Humenčanov Marcelovi Vasilenkovi, Stanislavovi Schlimbachovi a Štefanovi Gavaľovi ...
  • Zdroj: amv

Pamiatka na celý život, a to veľmi hodnotná! Trojici Humenčanov Marcelovi Vasilenkovi, Stanislavovi Schlimbachovi a Štefanovi Gavaľovi sa v roku 2017 splnil obrovský sen.

Slováci sa totiž na na Olympijskom štadióne v Barcelone stretli so zosnulou legendou futbalu Pelém († 82). Navyše, Vasilenkovi sa na akcii podarilo získať aj Brazílčanov dres s podpisom, ktorý musí mať dnes cenu zlata.

FOTOGALÉRIA: Pelé

Vasilenko pre Nový Čas opísal, že k Pelému sa dostal prostredníctvom akcie firmy Snickers z roku 2017. „Bolo vtedy treba natočiť nejaké video. Dohromady sa na tejto akcii zúčastnilo 80 ľudí z celého sveta, z rôznych štátov. Ja som tam bol pozvaný, oslovili ma kamaráti Stanislav Schlimbach a Štefan Gavaľa. V rámci toho som sa potom zúčastnil najskôr na tréningu. Pelé nás pri ňom pozorne sledoval. Neskôr som sa zapojil aj do súťaže v penaltovom rozstrele, ktorú som vyhral a za ktorú som získal dres s podpisom,“ uviedol Vasilenko, ktorý síce nevie dobre po anglicky, ale zopár slov s legendou predsa len prehodil.

Marcia Aokiová, vdova po zosnulom brazílskom futbalovom velikánovi Pelém, drží ruženec nad jeho telom.
Rozlúčka s kráľom futbalu († 82): Pelého pochovali na 9. poschodí! Zobraziť článok

Schopnosť dávať góly pre neho veľa znamenala. Pochválil ma preto, že som vyhral súťaž v penaltách. Odvetil som mu, že som brankár, čo mu nešlo do hlavy. Stále sa potom po mne pozeral. Bolo na ňom už vtedy vidieť podlomené zdravie, ale išla z neho čistá ľudskosť a obrovská charizma. Neskutočne dobre na mňa zapôsobil,“ uviedol s obrovským rešpektom Vasilenko.

„Legende som následne venoval aj ja môj dres, v ktorom som v tom čase hrával zápasy u nás na východe. Premýšľam, že by som jeho dres vydražil, určite má veľkú hodnotu. Netreba sa však splašiť, treba to urobiť rozumným spôsobom. Mám zaznamenaný na videu celý ten proces, ako Pelé dres podpisuje, chcel by som však nejakým spôsobom vybaviť aj oficiálny certifikát, ktorý by potvrdi autenticitu,“ uzavrel Vasilenko.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});