Vynikajúca Bátovská Fialková! V Pokljuke predviedla najlepší výkon sezóny

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková obsadila vo štvrtkovom šprinte Svetového pohára žien na 7,5 kilometra 4. miesto. Na ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková obsadila vo štvrtkovom šprinte Svetového pohára žien na 7,5 kilometra 4. miesto. Na víťaznú Švédku Elviru Öbergovú stratila 26,5 sekundy po jednej chybe pri druhej streľbe. Bátovská Fialková dosiahla najlepší výsledok v prebiehajúcej sezóne.

Magdalena Gwizdoňová po 27 sezónach v SP v biatlone končí.
Poľská biatlonistka Gwizdoňová, lepšia ako Björndalen, ohlásila koniec: Odchod bez fanfár! Zobraziť článok

Na druhom mieste skončila líderka celkového poradia Julia Simonová z Francúzka, ktorá stratila 6,9 sekundy a pódium doplnila Talianka Dorothea Wiererová s mankom 18,7 s. Všetky tri pretekárky zaznamenali bezchybnú streľbu.

Bátovská Fialková odštartovala ako tretia a po bezchybnej ležke sa zaradila na prvé miesto, ktoré si udržala až po druhú položku. Po nej však musela absolvovať jeden trestný okruh, keď minula štvrtý terč. Pri príchode na druhé stanovište mala pritom najlepší medzičas, o 5,3 sekundy lepší ako E. Öbergová. Na trati bola Slovenka piata najrýchlejšia.

Jej krajanka Mária Remeňová skončila na 77. priečke s mankom 3:50,6 minúty a dvoma streleckými chybami. Nepostúpila tak do sobotňajšej stíhačky na desať kilometrov, ktorá je v rovnakom stredisku na programe v sobotu. Ivona Fialková a Zuzana Remeňová neštartovali pre chorobu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});