Shiffrinovej mama chváli nádejného zaťa Kildeho: Alex ju naučil, čo je šťastie!

Má za sebou tri ťažké roky, ale zdá sa, že je silnejšia ako kedykoľvek predtým. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) počas tejto ...
  • Zdroj: instagram/mikaleshiffrin

Má za sebou tri ťažké roky, ale zdá sa, že je silnejšia ako kedykoľvek predtým. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) počas tejto zimy zmenila svoju mentalitu.

Vyhráva a ľahšie sa vyrovnáva s prekážkami. „Naučil ju to jej priateľ a som mu za to vďačná,“ prezradila švajčiarskemu denníku Blick Mikaelina mama Eileen (63). 

Eileen si pochvaľuje dcérinu premenu. Zázračná žena svetového lyžovania dominuje vo Svetovom pohári už desaťročie. Nie absolútne, ale je superhviezdou, s ktorou treba stále počítať. Ťažko sa však vyrovnávala so stratou starej mamy Pauline, ktorá skonala v roku 2019. Ešte tvrdšiu ranu jej zasadila tragická nehoda otca Jeffa, ktorý sa zabil v roku 2020 pri páde zo strechy. Teraz je však Shiffrinová späť.

Vyhrala štyrikrát za sebou v troch rôznych disciplínach (super-G, obrovský slalom, slalom). A aj bez lyží na nohách sa zdá, že si život užíva. V Semmeringu to vyzeralo tak, že sa viac teší z druhej priečky krajanky Pauly Moltzanovej (28) ako zo svojho 80. víťazstva vo Svetovom pohári.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Vlhová spokojná s druhým kolom: Nabudúce to chcem už bez chýb! Zobraziť článok

„Jej život počas zimy je plný stresu. O to dôležitejšie je nájsť uspokojenie v tomto prostredí,“ povedala Eileen, ktorá lyžiarku sprevádza po európskych zjazdovkách.

Zdá sa, že jej dcéra sa naučila tešiť aj z vecí, ktoré ju niekedy nechávali chladnou, a to vďaka priateľovi, ktorým je nórsky zjazdár Aleksander Aamodt Kilde (30). „Je veľmi pri zemi, jeho podpora Mikaele veľmi pomáha, udržuje ju pokojnú. Aleks a Mikaela sa zo seba tešia. Moja dcéra v zime zmenila svoju mentalitu. V jednom z obrákov si silne udrela ruku, no neodstúpila a nakoniec preteky vyhrala. A za to sa môžeme poďakovať Aleksovi,“ pochválila nádejného zaťa Eileen.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová (uprostred) sedí s člemi svojho tímu a rodinnými príslušníkmi.
Vlhovej tím trápia zlé podmienky v Záhrebe: Veľmi sme sa toho obávali Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk