V NBA sa prepisovala história: Neuveríte, koľko bodov nasúkala hviezda Clevelandu

Famózne basketbalové divadlo. Hviezdny basketbalista Clevelandu Cavaliers Donovan Mitchell (26) prispel v noci na utorok v basketbalovej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Famózne basketbalové divadlo. Hviezdny basketbalista Clevelandu Cavaliers Donovan Mitchell (26) prispel v noci na utorok v basketbalovej NBA 71 bodmi k triumfu svojho tímu nad Chicagom 145:134 po predĺžení.

LeBron James patrí k najlepším basketbalistom histórie.
Nestarnúci LeBron James neprestáva udivovať: Narodeniny oslávil vo veľkom štýle Zobraziť článok

Ide o historický rekord Cavaliers a najlepší strelecký výkon v profilige od 22. januára 2008, keď Kobe Bryant z Los Angeles Lakers zaťažil konto Toronta 81 bodmi. Absolútny rekord drží Wilt Chamberlain, ktorý si 2. marca 1962 pripísal 100 bodov pri triumfe Philadelphie nad New Yorkom.

Mitchell sa stal celkovo siedmym hráčom, ktorý sa dostal na hranicu aspoň 70 bodov. Ďalšími sú okrem Chamberlaina a Bryanta aj David Thompson, Elgin Baylor, David Robinson a Devin Booker. Výkon krídelníka Cavaliers vyzdvihuje aj fakt, že Cavaliers museli doháňať až 21-bodové manko z druhej štvrtiny. V predĺžení sa Mitchell postaral o 13 z 15 bodov svojho tímu, navyše zapísal si aj double double s 11 asistenciami. „V prvom rade a predovšetkým, je to zásluha spoluhráčov. Viem, že ja som dal 70 bodov, ale nikdy by sa to nestalo, ak by spoluhráči v kritickej fáze duelu neodvádzali skvelú prácu. To je skutočná pravda," povedal Mitchell podľa AFP po stretnutí priamo na palubovke.

V hale vypukla panika a strach.
Chvíle hrôzy v Egypte: Počas basketbalového zápasu sa zrútila zaplnená tribúna Zobraziť článok

Nad počinom svojho zverenca sa povznášal aj tréner Clevelandu: „Mohli sme dnes vidieť jeden z najlepších výkonov v histórii NBA," žasol JB Bickerstaff. Clevelandu patrí 4. miesto vo Východnej konferencii o 2,5 duelu za lídrom ligy Bostonom.

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 145:134 pp (27:34, 20:31, 44:31, 39:34 - 15:4)
Najviac bodov:
Mitchell 71 (11 asistencií, 7 trojok), Allen 21, Osman 19 - DeRozan 44, LaVine 26, Vučevič 20 (13 doskokov)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});