Slovenská dvojica Ulrich - Schwarzbacher odhaľuje zákulisie Dakaru:Takto vyzerá drsný život v púšti!

Atmosféru si užívajú naplno! Po druhý raz štartuje na prestížnych pretekoch Rely Dakar slovenská dvojica pilot Juraj Ulrich (49) a navigátor ...

Atmosféru si užívajú naplno! Po druhý raz štartuje na prestížnych pretekoch Rely Dakar slovenská dvojica pilot Juraj Ulrich (49) a navigátor Ľuboš Schwarzbacher (44) pod hlavičkou Ulrich Schwarzbacher Dakar Team.

Fotogaléria

Už 45. edíciu púštneho dobrodružstva zdolávajú spoločne na automobile Mitsubishi Pajero 3000 L141G. V priebehu 15 dní musia aj oni v dunách zdolať viac ako 8 000 km.

„Konečne sa začal Dakar,“ žiaril po prvej etape navigátor Schwarzbacher, ktorý Novému Času poskytol zábery priamo zo zákulisia jedných z najslávnejších motoristických pretekov sveta. „Mali sme v prvej etape aj menší incident, trafili sme strom na púšti, ale to k tomu patrí. Chalani robia až do neskorej noci, aby bolo všetko pripravené na nový deň,“ dodal Schwarzbacher a súčastný ročník porovnal aj s tým minulým.

„Tento Dakar je od toho minulého iný v tom, že máme o jeden navigačný prístroj navyše. To by nám malo zásadným spôsobom pomôcť v presnosti. Po vlaňajších skúsenostiach by nás tak nemalo nič prekvapiť. S autom sme relatívne dobre zžití, takže si to celé užívame,“ uzavrel Schwarzbacher.

Rely Dakar je pre mnohých motošportových pretekárov jednou z najväčších životných výziev. Úspechom v drsných podmienkach je už len samotné absolvovanie všetkých etáp a dosiahnutie cieľa bez ujmy na zdraví. To je hlavným cieľom aj slovenskej dvojice. „Necestovali sme sem s úmyslom zvíťaziť, ale s tým, aby sme sa vyhli predchádzajúcim chybám, a hlavne, aby sme zdraví dorazili do cieľa,“ opísal úprimne situáciu pilot Ulrich.

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko.
Svitko skončil v tretej etape v top 20, zvíťazil Sanders Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});