Dvojnásobná rana pre Martinu Navrátilovú: Nekompromisné diagnózy lekárov!

Musí sa vysporiadať s ťažkým osudom! Jednej z najlepších hráčok svetového tenisu, Češke Martine Navrátilovej, diagnostikovali lekári ...
  • Zdroj: Getty Images

Musí sa vysporiadať s ťažkým osudom! Jednej z najlepších hráčok svetového tenisu, Češke Martine Navrátilovej, diagnostikovali lekári dve formy rakoviny.

Bývalej tenistke začiatkom novembra objavili na krku zväčšenú lymfatickú uzlinu. Počas realizovania ďalších vyšetrení jej lekári našli podozrivú formu aj v prsníku. Rakovinu hrtanu a prsníka diagnostikovali Martine Navrátilovej trinásť rokov po tom, čo sa z nej vyliečila.

„Tento dvojitý úder je vážny, ale stále sa dá napraviť,“ povedala Navrátilová podľa The Times. Pred vyše jednou dekádou už vďaka ožarovaniam zákernú chorobu prsníka prekonala. Teraz ju čaká ďalší ťažký boj. „Dúfam v priaznivý výsledok. Budem bojovať zo všetkých síl.“

Podľa dostupných informácií je choroba v prvom štádiu, pričom ide o HPV typ rakoviny, ktorý reaguje na liečbu veľmi dobre. Rodáčka z Prahy s ňou má začať už tento mesiac.

Martina Navrátilová je bývalou svetovou jednotkou. Počas bohatej kariéry sa celkovo tešila z 59 grandslamových titulov. Dnes už 66-ročná tenisová legenda je rekordmankou Wimbledonu, na ktorom sa z triumfu tešila deväťkrát.

Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková.
Hviezda z Bieloruska prehovorila: Nikto nepodporuje vojnu! Ale nahlas o tom hovoriť nechcem Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});