Lukaku ukázal prstom na budúceho trénera Belgicka: Legendárny hráč by tu mal rešpekt!

Novým trénerom belgickej futbalovej reprezentácie by sa mal stať Thierry Henry. V rozhovore pre Sky Sport Italia toto želanie vyslovil ...
  • Zdroj: SITA/AP

Novým trénerom belgickej futbalovej reprezentácie by sa mal stať Thierry Henry. V rozhovore pre Sky Sport Italia toto želanie vyslovil útočník Romelu Lukaku. Belgicko neuspelo na nedávnych MS v Katare, kde nepostúpilo zo základnej skupiny.

Po šampionáte skončil vo funkcii dlhoročný hlavný tréner Roberto Martinez. Španiel nepredĺžil zmluvu so zväzom a ten teraz hľadá jeho nástupcu, ktorý povedie mužstvo v kvalifikácii EURO 2024.

"Poviem to otvorene a bez akýchkoľvek pochybností - novým trénerom Belgicka by sa mal stať Thierry Henry. Má rešpekt u všetkých hráčov. Rozumie futbalu, pozná koučing a vie presne, čo treba zmeniť, aby sme sa vrátili do starých koľají. Pre mňa je ideálny kandidát na post trénera nášho národného tímu," povedal Lukaku o bývalom francúzskom kanonierovi, ktorý bol od mája 2021 asistentom Martineza pri tíme "červených diablov".

Podľa kanoniera milánskeho Interu by vedenie zväzu nemalo hľadať nového kouča v cudzích vodách. "Nemyslím si, že by sme sa mali vybrať touto cestou a začínať od nuly. Aj preto je Thierry Henry moja voľba číslo jeden."

V F-skupine kvalifikácie EURO 2024 si Belgicko zmeria sily s Rakúskom, Švédskom, Azerbajdžanom a Estónskom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});