Svetová päťka verí, že si zahrá vo Wimbledone: Zákaz nič nezmenil, vojna stále prebieha!

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková dúfa, že kompetentní prehodnotia tento rok zákaz štartu ruských a bieloruských hráčov na grandslamovom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková dúfa, že kompetentní prehodnotia tento rok zákaz štartu ruských a bieloruských hráčov na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Podľa piatej hráčky rebríčka WTA toto rozhodnutie nič neprinieslo.

Organizátori turnaja suspendovali Rusov a Bielorusov v reakcii na vojenský konflikt na Ukrajine. Asociácia tenisových profesionálov (ATP) i Ženská tenisová asociácia (WTA) odpovedali nezapočítaním prestížneho turnaja do svojich bodovacích rebríčkov. "Som naozaj sklamaná, že sa šport nejakým spôsobom politizuje," citovala Sobolenkovú agentúra AFP.

 
Talian Zimaglia je už s Nolem v Austrálii.
Radikálna zmena v tíme Djokoviča: Vyhodil fyzioterapeuta! Zobraziť článok

Dvadsaťštyriročná tenistka momentálne účinkuje na turnaji WTA v Adelaide, ktorý hráčky využívajú ako prípravu na januárový Australian Open. "So situáciou nemôžeme nič urobiť, máme nulovú kontrolu. Zakázali nám Wimbledon a nezmenilo sa nič. Vojna stále prebieha," dodala Bieloruska. Najlepší výsledok vo Wimbledone dosiahla v roku 2021, keď postúpila to semifinále dvojhry.

Britská tenisová asociácia (LTA) zatiaľ nerozhodla o tohtoročnom možnom štarte pre inkriminovaných tenistov. Sobolenková dúfa, že LTA svoje minuloročné rozhodnutie prehodnotí: "Skutočne dúfam, že tam budem tento rok hrať. Už len kvôli ľuďom, chcem opäť cítiť tú atmosféru."
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});