Titulový súboj, v klietke Paleš, Boráros či Úškrt: Ručička váhy robila pred koncom roku zápasníkom poriadne problémy!

Pred Oktagon 38, na ktorom sa v hlavnom zápase predstaví v boji o dočasný titul bantamu Filip Macek a bývalý bojovník UFC Gustavo Lopez, ...
  • Zdroj: instagram/oktagonmma

Pred Oktagon 38, na ktorom sa v hlavnom zápase predstaví v boji o dočasný titul bantamu Filip Macek a bývalý bojovník UFC Gustavo Lopez, sa konalo tradičné oficiálne váženie.

S váhou mali tentoraz problémy viacerí bojovníci, medzi ktorými nechýbal ani súčasný šampión organizácie Losene Keita.

Belgičan sa predstaví v atraktívnom boji proti jednému z najlepších stand-uperov histórie Slovenska Milanovi “Minčimu“ Palešovi. Sympatický borec zo Žiliny sa fanúšikom Oktagonu vryl do pamäte aj ako víťaz projektu Underground. Keita prevážil o 0,4 kg a na splnenie váhy má podľa pravidiel Underground dve hodiny.

Ručička sa na váhe vyšplhala vyššie aj u Matouša Kohouta a rovnako jeho súpera Jana Malacha, ku ktorým sa pridal aj Jakub Dohnal, ktorý prevážil o dva kilogramy. Slovensko budú na atraktívnej karte reprezentovať okrem Paleša aj Radovan Úškrt a Gábor Boráros, ktorí svoje váhové limity bez problémov splnili. 

Úškrta preverí po nedávnej prehre s Matavaom Nór Ole Magnor, pre ktorého to bude v Oktagone len druhý zápas, keď v prvom porazil Michala Kotalíka na RNC v druhom kole na pražskej Štvanici. Gábor Boráros sa predstaví tentoraz v boxerskom súboji proti Václavovi “Baba Jaga“ Mikuláškovi, s ktorým otvoria hlavnú kartu.

V klietke nebudú chýbať ani ďalšie hviezdne mená domácej organizácie ako Matej Peňáz, ktorého preverí Joel Dos Santos. Brazilec je jediným borcom, ktorý od roku 2020 dokázal poraziť Vlasta Čepa, a teda úhlavného rivala Peňáza.

Matúš Juráček si svoje sily zmeria s nedávnym titulovým vyzývateľom Patrika Kincla, ktorým je Alex Lohoré a obľúbený Rafael Xavier absolvuje svoj prvý zápas po marci tohto roku proti Leeovi Chadwickovi z Británie, ktorý bojoval v najvýznamnejších ligách sveta, akými sú Bellator, ACB, Cage Warriors či PFL.

Koncoročný event Oktagonu štartuje od 18:00 duelom Free Prelims Pipek vs Shaaban na youtube organizácie. Ostatné zápasy si fanúšikovia budú môcť vychutnať len prostredníctvom PPV na stránke oktagon.tv.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});