Veľký cieľ bobistky Viktórie Čerňanskej: Z olympiády v roku 2030 chce medailu!

Začala športovou gymnastikou, pokračovala atletikou, no až keď si prvý raz vyskúšala jazdu v boboch v ľadovom koryte, bolo jej jasné, ...
  • Zdroj: TASR

Začala športovou gymnastikou, pokračovala atletikou, no až keď si prvý raz vyskúšala jazdu v boboch v ľadovom koryte, bolo jej jasné, že to je šport, v ktorom chce niečo dosiahnuť! A Viktória Čerňanská (20) hneď aj dosiahla!

FOTOGALÉRIA: Viktória Čerňanská

Svoj prvý veľký štart pretavila do striebra zo zimných olympijských hier mládeže v Lausanne v roku 2020 v monoboboch a dostala chuť na ďalšie kovy.

Tento rok vo februári na „veľkej“ olympiáde v Pekingu obsadila sedemnástu priečku, čo ju motivovalo tak, že už dnes vie, čo chce vo svojom športe dosiahnuť. Na otázku, o čom sníva rázne vyhlásila:

„O tom, aby bobový šport bol na Slovensku rešpketovaný ako ostatné olypijské športy. A osobným snom je medaila zo zimnej olympiády 2030!“ Teda olympiády, o ktorej sa ešte nevie, kde vlastne bude.

Peking ju nakopol riadne. Získala motiváciu a do tréningu sa pustila už v polovici apríla. „V lete trénujem atletiku a silovú prípravu v posilňovni, Chodím na sústredenia do Prahy, kde využívam miestny bobový trenažér,“ spustila sympatická baba, ktorej letnú prípravu má na starosti čech Roman Gomola a jej trénerom na dráhu a mechanikom je Milan Jagnešák.

Túto zimu už má za sebou už aj prvé štarty v medzinárodnej konkurencii. A hneď úspešné!

„Máme za sebou prvú časť sezóny – Severoamerický pohár, kde sme s novou brzdárkou Lenkou Krškovou jazdili aj dvojboby. Na pre mňa novej dráhe vo Whistleri, o ktorej sa hovorí, že je najrýchlejšia na svete, sme spolu vyjazdili 5. a 6. miesto a potom som v Park City a neskôr v Lake Placid vyhrala dvojo pretekov v monoboboch a v dovboboch sme bolo druhé a prvé,“ spustila bilanciu Viki, ktorá sa snaží popri športe stíhať aj školu. Je prváčkou na FTVŠ ako tvrdí, vie sa prinútiť naučiť sa, čo treba, aj keď je kvôli športu niekedy mesiace preč.

Po sviatkoch, ktoré si užije doma ju čaká nabitý program: popri štartoch vo Svetovom pohári sú to juniorské i seniorské MS a seniorské ME, ktoré sa konajú každú sezónu okrem olympijskej.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});