Nevídaný rekord českého brankára: TOTO sa na MS juniorov ešte nikomu nepodarilo!

Český brankár Tomáš Suchánek (19) sa postaral o nový rekord hokejových MS juniorov.
  • Zdroj: SITA/AP

Český brankár Tomáš Suchánek (19) sa postaral o nový rekord hokejových MS juniorov.

Na prebiehajúcom šampionáte v Kanade nazbieral už tri asistencie, čo sa doteraz nikomu nepodarilo. Devätnásťročný brankár zaznamenal jednu asistenciu pri prekvapujúcom víťazstve nad Kanadou 5:2 a v nočnom stretnutí s Rakúskom (9:0) prihral na prvý a siedmy gól svojho tímu.

Doterajší rekord držali s dvoma asistenciami na juniorských MS John Gibson, Janis Kalniš, Henrik Lundqvist a Joni Ortio. Suchánek je tak najproduktívnejší brankár v histórii šampionátov. "To som vôbec nevedel. Znie to dobre,“ povedal pre hokej.cz.

Českí juniori sa tešia po víťazstve nad Rakúskom.
Česi deklasovali Rakúšanov, Švajčiari sa s Lotyšmi natrápili Zobraziť článok

Suchánek je tak zároveň desiaty najproduktívnejší hráč týchto MS. "Chalani si z toho robia trochu srandu. Hlavne tí, ktorí zatiaľ nemajú toľko bodov. Musíte to rýchlo odohrať a potom dúfať, že útočníci dajú gól. Je to skôr o náhode. Podľa mňa som nikdy nemal toľko bodov, ako za tieto dva zápasy.

Suchánek má vynikajúce čísla aj vo svojej hlavnej činnosti s priemerom jeden inkasovaný gól na zápas a 95,7% úspešnosťou zákrokov. Proti Rakúsku vychytal prvú nulu v reprezentácii, i keď mu na ňu stačilo len osem zásahov. 

"Zapotil som sa, ale skôr kvôli tomu, že tu bolo teplo, z toho, ako veľa ľudí sem chodí," citoval ho hokej.cz.

Česko je po dvoch víťazstvách na čele A-skupiny o skóre pred Švédskom.

Hossa sa pred Vianocami stretol v Košiciach s Lukáčom.
Trojnásobný víťaz NHL Hossa sa stretol s dvojnásobným majstrom sveta Lukáčom: Legenda doniesla darčeky legende! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});