Trojnásobný víťaz NHL Hossa sa stretol s dvojnásobným majstrom sveta Lukáčom: Legenda doniesla darčeky legende!

Pekné gesto! Tesne pred vianočnými sviatkami sa v Košiciach stretli dve slovenské hokejové ikony.
  • Zdroj: Archív V.L.

Pekné gesto! Tesne pred vianočnými sviatkami sa v Košiciach stretli dve slovenské hokejové ikony.

Člen Siene slávy NHL a trojnásobný šampión profiligy Marián Hossa (43) si počas pracovných povinností našiel čas, aby navštívil dvojnásobného majstra sveta, bývalého vynikajúceho útočníka Vincenta Lukáča (68). Na kávičke sa dobre porozprávali o hokeji a Marián dokonca priniesol Vincovi aj suveníry z Chicaga, ktoré ho veľmi potešili. 

FOTOGALÉRIA: Hossa s Lukáčom

Hoci je medzi Vincom Lukáčom a Mariánom Hossom veľký vekový rozdiel, jednako majú medzi sebou výborný vzťah a aj vzájomný rešpekt. Obaja totiž na športovej scéne toho dokázali počas hráčskej kariéry veľmi veľa a urobili fantastické meno slovenskému hokeju. Bol to práve Lukáč, ktorý spoločne s Jozefom Golonkom zobrali 18-ročného Hossu v roku 1997 na prvé seniorské majstrovstvá sveta vo Fínsku.

„Veľmi dobre si na to spomínam, ako by to bolo včera. Spolu s mladým Bicekom sme im dali šancu a oboch potom v lete draftovali aj do NHL. Mariána si vybrala Ottawa a Jirka klub z New Jersey,“ zaspomínal si pre Nový Čas Lukáč, ktorého stretnutie s Hossom pred vianočnými sviatkami veľmi potešilo.

Slovenskí mladíci nestačili na rovesníkov z Fínska.
V úvodnom zápase sme na Fínov nestačili: Rozhodla nevydarená druhá tretina Zobraziť článok

„Boli sme dohodnutí dopredu. Marián mal v Košiciach nejaké pracovné povinnosti, ale našiel si čas, aby sme sa stretli na necelú hodinku a dobre si podebatovali pri kávičke o hokeji i iných veciach. Poznáme sa veľmi dobre, aj naše rodiny. Hoci je medzi nami veľký vekový rozdiel, vzájomne sa rešpektujeme,“ pokračuje Vinco, ktorému trojnásobný víťaz NHL doniesol aj viaceré suveníry z Chicaga, kde mu koncom novembra organizácia Jastrabov vyvesila dres pod strechu arény United Center.

„Pozeral som v televízii celý ceremoniál v Chicagu a aj som si poplakal. Marián bol skvelý hokejista, asi jeden z najlepších, čo sa na Slovensku narodili, pretože bol veľmi komplexný. A je to aj výborný človek. Veľmi ma potešilo, že na mňa nezabudol a doniesol mi darčeky. Bolo to od neho naozaj pekné gesto, ktoré si vážim,“ reagoval Lukáč, ktorý vianočné sviatky preležal s chrípkou v posteli. „Už je to oveľa lepšie. Teším sa už na sledovanie juniorského šampionátu, kde budem nášmu výberu držať palce,“ dodal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk