Vlhová bojuje v Semmeringu o 300 bodov: Bude hladná po víťazstve?

Nastal čas na frontálny útok. Petru Vlhovú (27) oddnes v rakúskom Semmeringu čakajú tri ostré štarty vo Svetovom pohári. V hre je 300 ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nastal čas na frontálny útok. Petru Vlhovú (27) oddnes v rakúskom Semmeringu čakajú tri ostré štarty vo Svetovom pohári. V hre je 300 bodov - 200 za obráky a 100 za štvrtkový slalom. Ak chce olympijská víťazka vážne prehovoriť do boja o malé glóbusy v týchto disciplínach, je čas na bodový budíček!

Vlhová chce v Semmeringu absolvovať kompletný program. Z ôsmich tohtosezónnych štartov sa na stupne víťazov dostala presne v polovici prípadov, pričom išlo o tretie miesta. Okrem toho bola dvakrát štvrtá a dvoje pretekov nedokončila - zjazd a Super-G vo švajčiarskom St. Moritzi. „Petra sa potrebovala dostať do rýchlosti, to nám vyšlo. Je úplne v pohode a tešíme sa na Semmering. Potrebuje jazdiť aj rýchlosti a nie je nič lepšie ako takéto preteky. Celá príprava smeruje k Meribelu k MS,“ povedal Petin otec Igor Vlha.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová a jej otec Igor Vlha.
Vlhovej otec prehovoril o dcérinom úspechu: Je za tým len TOTO! Tipoval som Slafkovského Zobraziť článok

Team Vlha mal aj v tomto ročníku Svetového pohára vysoké ambície. O veľkom krištáľovom glóbuse za celkové víťazstvo v prestížnom seriáli zatiaľ reč nebola, ale ako Petra sama niekoľkokrát vyhlásila, chce si udržať pozíciu v slalome (obhajuje malý glóbus) a zlepšiť sa v obráku. „Sínusoida v slalome je hole-dole. Petra mala výbornú predchádzajúcu slalomovú sezónu a nečakajme, že to takto bude stále. Ale je stále medzi najlepšími, a to je dobre. Mala pekné jazdy, netreba tomu prikladať váhu, že bola tretia. Rozostup je malý. Je to individuálny šport, jedna malá chybička rozhoduje,“ uzavrel Vlha.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk