Rozhodca, ktorý je pod paľbou kritiky kvôli finále MS: Aha, ani gól Francúzska nemal platiť!

Francúzi vo veľkom podpisujú petíciu za opakovanie finálového zápasu tohtoročných MS. Hlavný rozhodca duelu Szymon Marciniak (41) totiž ...
  • Zdroj: TASR/AP

Francúzi vo veľkom podpisujú petíciu za opakovanie finálového zápasu tohtoročných MS. Hlavný rozhodca duelu Szymon Marciniak (41) totiž pochybil pri Messiho góle v predĺžení. Ako však sám Poliak priznal, nebola to jediná chyba, ktorú spravil...

Okamžite po skončení MS v Katare prišli francúzski fanúšikovia s výzvou na opakovanie finálového zápasu medzi Argentínou a Francúzskom kvôli neregulárnemu gólu Lionela Messiho, ktorý bol uznaný. V momente, keď najlepší futbalista šampionátu strieľal, boli na ihrisku argentínski náhradníci. Pravidlá futbalu hovoria o takejto situácii jasne - gól nemôže platiť.

Moment, keď Messi strieľa tretí gól Argentíny.
Francúzi podali protest: Tretí gól Messiho nemal platiť, tu je dôkaz! Zobraziť článok
Vlnu kritiky musel zniesť hlavný rozhodca finálového duelu. Szymon Marciniak reagoval na obvinenia v diskusii o spomínanom zápase. Na svoju obranu použil Poliak takýto argument: "Hru to nijako neovplyvnilo. Aký vplyv mali hráči, ktorí prišli na ihrisko? Hľadajú sa v tom maličkosti. Toto nie je vážna vec," povedal Szymon Marciniak.

41-ročný rozhodca tiež poukázal na podobnú situáciu v rovnakom zápase, keď vytiahol telefón a povedal: "Francúzi nič nepovedali o týchto fotografiách, na ktorých vidíte, že pred Mbappého gólom bolo na ihrisku sedem francúzskych hráčov."

Hlavný arbiter finálového zápasu tiež prezradil, že hoci francúzske médiá a fanúšikovia sa na neho hnevajú, hráči určite nie. "Francúzi mi po zápase poďakovali a boli s našim výkonom spokojní. Trochu som sa porozprával s Hugom Llorisom a Olivierom Giroudom. Kylian Mbappe ma dokonca objal. Bol veľmi sklamaný z prehry. Myslím si, že to bola ľudská reakcia. Aj ja som ho objal a snažil som sa ho utešiť," uzavrie poľský rozhodca.

Turecký kuchár rozvíril najnovšími príspevkami vlnu diskusií.
FIFA zahájila závažné vyšetrovanie: Čo hľadal na trávniku svetoznámy kuchár?! Zobraziť článok

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});