Oktagon dotiahol ďalšiu hviezdnu náhradu: Proti Macekovi pôjde o titul borec z UFC!

Oktagon MMA musel riešiť ďalšiu nepríjemnosť v podobe zranenia Jonasa Magarda, ktorý si zlomil čeľusť. Fanúšikovia napokon o jediný titulový ...

Oktagon MMA musel riešiť ďalšiu nepríjemnosť v podobe zranenia Jonasa Magarda, ktorý si zlomil čeľusť. Fanúšikovia napokon o jediný titulový súboj na karte neprídu. Organizácii sa totiž podarilo zohnať mimoriadne atraktívnu náhradu v podobe zápasníka UFC.

Fotogaléria

Filip Macek napokon o titulovú bitku nepríde, keďže sa v boji o dočasný titul pobije s Gustavom Lopezom (12-6), ktorý v najlepšej MMA lige sveta štartuje od roku 2019. Skúsenosti 33-ročného rodáka z Washingtonu dokazujú, že patrí medzi absolútnu svetovú špičku.

Je bývalým šampiónom juhoamerickej prestížnej organizácie Combate Americas a v klietke sa stretol so svetoznámymi menami ako John Castaneda, Merab Dvališvili či André Ewell. Lopez bude pre Maceka mimoriadne náročným súperom, keďže z jeho 12-tich doterajších výhier ukončil päťkrát súperov na KO/TKO a šesťkrát na submisiu, aj vďaka jeho hnedému opasku z BJJ.

Filip Macek je absolútnou jednotkou bantamu aj vďaka posledným dvom výhram v prvom kole. Po prehre s Magardom najprv na RNC ukončil Martineza a na Štvanici si poradil s Fínom Silanderom vďaka submisii Anaconda.

V Prahe sa tak fanúšikovia môžu tešiť na ďalší skvelý súboj, keďže sa v klietke predstaví pod pravidlami Underground víťaz rovnomenného projektu Milan "Minči" Paleš, ktorý si to rozdá so šampiónom Losenem Keitom. Chýbať nebude ani Gábor Boráros, ktorého v boxe preverí Václav "Baba Jaga" Mikulášek.

V Prahe by sa mal 30. decembra predstaviť za Slovensko aj Radovan Úškrt proti Olemu Magnorovi a na karte nechýbajú ani mená ako Matej Peňáz, Jakub Dohnal, Alex Lohoré, Matúš Juráček či Matouš Kohout s Janom Malachom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});