Smoliar Krýzl: Sezóna sa iba rozbieha, no český lyžiar už má po nej

Smoliar! Pre českého lyžiara Kryštofa Krýzla (36) sa sezóna predčasne skončila. Zranenie v prvom kole nedeľňajšieho obrovského slalomu ...
  • Zdroj: fcb/Kryštof Krýzl

Smoliar! Pre českého lyžiara Kryštofa Krýzla (36) sa sezóna predčasne skončila. Zranenie v prvom kole nedeľňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára v Alta Badii sa ukázala vážnejšie, ako sa zdalo.

Krýzl má natrhnutý predný skrížený väz v ľavom kolene a čaká ho operácia.

"V jednej chvíli si užívate lyžovanie ako nikdy predtým a viete, že môžete ukázať, že ste stále rýchly (predovšetkým v obrovskom slalome - na tom sme tento rok naozaj tvrdo makali), ale potom počujete prasknutie (ACL - Predný skrížený väz) a všetko je v ten moment preč," napísal Krýzl na facebooku. "Teraz čakám na operáciu. A už mi tie bránky chýbajú!" dodal.

Po pondelkovej magnetickej rezonancii v Česku, ktorá odhalila závažnosť zranení, mal hneď na druhý deň podstúpiť operáciu. Pre horúčku ju ale zatiaľ nemohol absolvovať.

"Horúčky sa ma stále držia. Teraz sa nevie, kedy na operáciu nakoniec pôjdem. Čaká sa, kým horúčky ustúpia. Pravdepodobne v polovici januára. Navyše doktor Beznoska odporúča ísť na operáciu skôr neskôr. Sezóna sa pre mňa stopercentne skončila," povedal Krýzl pre zväzový web.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk