Nitra prehrala už dvanásty duel v rade, Kanaďan Pollock hetrikom spasil Košičanov

Hokejová Tipos extraliga mala pred Vianocami na programe ešte kompletné 46. kolo, ktoré prinieslo päť víťazstiev domácich tímov a len ...
  • Zdroj: TASR - František Iván

Hokejová Tipos extraliga mala pred Vianocami na programe ešte kompletné 46. kolo, ktoré prinieslo päť víťazstiev domácich tímov a len raz sa radovali hostia. Najviac gólov videli diváci v Bratislave, kde si Slovan poradil s trápaciou sa Nitrou vysoko 7:3.

Na snímke zľava Rastislav Gašpar (Banská Bystrica) a William Rapuzzi (Slovan) počas 25. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC '05 Banská Bystrica.
Predvianočné škrty v Slovane Bratislava: Skončil jeden z hlavných strojcov majstrovského titulu Zobraziť článok

Pre „corgoňov" to bola už dvanásta prehra v sérii a naďalej im patrí posledné miesto v tabuľke. Slovan sa naopak vďaka triumfu dostal na jej čelo o skóre pred Zvolen. Oba tímy majú na konte po 55 bodov.       

HC Slovan Bratislava - HK Nitra 7:3 (3:1, 1:1, 3:1)
Góly:
8. Harris (Takáč, Gachulinec), 17. Kytnár (Ackered, Fominykh), 20. Harris (Pecararo, Takáč), 33. Pecararo (MacKenzie, Harris), 46. Minárik (Zigo, Kytnár), 52. Haščák (MacKenzie), 53. M. Matoušek (Minárik, Petriska) – 13. Tvrdoň (Krivošík, Buncis), 26. Green (Lacka, Buncis), 49. Gajdoš (Elmer, Vitaloš). 

Andrej Šťastný si po 20 mesiacoch znovu obul korčule a nastúpil v drese Trenčína na extraligový duel.
Útočník Andrej Šťastný je po dvojnásobnej operácii kolena spať: Návrat na ľad po 20 mesiacoch Zobraziť článok

Hokejisti HC Košice zvíťazili nad HC MV Transport Prešov 3:2. Všetky tri góly domácich strelil kanadský útočník Brett Pollock, pre ktorého to bol iba druhý zápas v slovenskej extralige. V drese hostí sa dvakrát presadil americký útočník Max Gerlach, ktorý je s 19 gólmi najlepší strelec súťaže.

HC Košice - HC MV Transport Prešov 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Góly:
27. Pollock (Jääskeläinen, Southorn), 34. Pollock (Leskinen), 47. Pollock (Jääskeläinen) - 17. Gerlach (Girduckis, D. Jendroľ), 38. Gerlach (Giles. Campagna).

Dominik Hašek je proti vstupu ruských hokejistov na územie Česka.
Hašek žiada tvrdý bojkot Rusov: Treba ich zo všetkého vyškrtnúť! Zobraziť článok

V ďalšom regionálnom derby Michalovce na ľade Spišskej Novej Vsi 2:0. Hráčom zápasu bol michalovský brankár Stanislav Škorvánek, ktorý zlikvidoval všetkých 32 pokusov Spišiakov a zaznamenal prvé čisté konto v sezóne. „Rysy" ťahajú vo vzájomných dueloch nelichotivú 26-zápasovú šnúru prehier, ktorú započali ešte 6. októbra 2017 v nižšej SHL.

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly:
17. Suja (Pereskokov, Zabusovs), 60. Lapšanský (Paločko).

Shane Wright sa v záverečnej tretine postaral o vlastný gól.
Kuriózny moment zo zápasu s Kanadou: Draftová štvorka si dala vlastný gól Zobraziť článok

Poprad si poradil so Zvolenom 2:0. Druhé čisté konto si v domácom drese pripísal kanadský brankár Anthony Peters, ktorý sa vrátil do zostavy po zranení. Hostia zaznamenali prehru po siedmich víťazných zápasoch za sebou.

Popradský klub pred duelom vyvesil pod strechu štadióna vlajku s podobizňou Františka Štolca a zaradil ho medzi „legendy popradského hokeja". Bývalý hokejista odohral v drese „kamzíkov" 13 sezón a strelil 311 gólov, čím sa zaradil na druhé miesto v štatistikách klubu. Prekonal ho len Arne Kroták so 433 presnými zásahmi.

HK Poprad – HKM Zvolen 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly:
5. Mlynarovič (Paločko), 24. Skokan (Svitana, Razgals). 

Denis Gurianov (vľavo) v zápase proti Chicagu.
Dallas drží tajnosti okolo Rusa Gurianova: Prečo opustil náhle tím? Zobraziť článok

Výsledkom 2:0 skončil aj zápas Trenčína s Novými Zámkami. „Býci" prvýkrát v sezóne neuspeli v troch za sebou idúcich dueloch. „Vojakov" podržal kanadský brankár Connor LaCouvee, ktorý vykryl 29 pokusov a pripísal si tretie čisté konto v sezóne.

HK Dukla Trenčín - HC Mikron Nové Zámky 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly:
17. Čacho (Tourigny, Valach), 35. Petráš (Valach).

Za slovenským brankárom Andrisík ešte kryje akciu Kanaďanov Šimon Nemec.
Slovenským juniorom sa v príprave pred MS nedarí: Ďalšia vysoká prehra! Zobraziť článok

Hokejisti HC '05 Banská Bystrica zvíťazili L. Mikulášom 2:1 po samostatných nájazdoch a zaknihovali tak šiestu výhru v rade. Hostia bodovali po štyroch prehrách za sebou v druhom zápase pod taktovkou trénera Bokroša a dostali sa na desiate miesto v tabuľke.

HC '05 Banská Bystrica – MHK 32 Liptovský Mikuláš  2:1 pp a sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0, 1:0)
Góly:
28. Gašpar (D. Jendek, Bačík), rozhodujúci sam. nájazd Bíreš – 13. Ventelä

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk