Aká je budúcnosť Deschampsa na lavičke Francúzska? Prezident futbalovej federácie v tom má jasno

Prezident Francúzskej futbalovej federácie Noel Le Graet (80) chce, aby reprezentačný tréner aktuálnych vicemajstrov sveta Didier Deschamps ...
  • Zdroj: TASR/AP

Prezident Francúzskej futbalovej federácie Noel Le Graet (80) chce, aby reprezentačný tréner aktuálnych vicemajstrov sveta Didier Deschamps (54) zotrval vo svojej funkcii aj naďalej. Deschampsov súčasný kontrakt vyprší už na konci roku 2022.      

Kapitán Argentíny Lionel Messi vo finále MS 2022.
Skúsený novinár sa pustil do Messiho: Prečo ponižujete Mbappého? Zobraziť článok

Ostrieľaný kouč dokázal počas svojho pôsobenia vo francúzskom reprezentačnom tíme získať trofej majstrov sveta na šampionáte v Rusku pred štyrmi rokmi. Francúzi sa dostali do finále aj tento rok v Katare, kde však nedokázali obhájiť titul a prehrali s Argentínou po jedenástkovom rozstrele.

Deschamps sa má s Le Graetom stretnúť budúci týždeň vo francúzskom meste Guingamp, kde budú rokovať o jeho zotrvaní na reprezentačnej lavičke aj počas ME 2024. „Myslím, že to je na dobrej ceste. Didier odviedol v národnom mužstve skvelú prácu. Dĺžka nášho rokovania bude záležať od jeho postoja, no verím, že sa dohodneme," citovala Le Graeta agentúra AFP.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});