Predvianočné škrty v Slovane Bratislava: Skončil jeden z hlavných strojcov majstrovského titulu

Americký hokejista William Rapuzzi (32) nebude ďalej obliekať dres HC Slovan Bratislava. Úradujúci slovenský majster sa v stredu dohodol ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Americký hokejista William Rapuzzi (32) nebude ďalej obliekať dres HC Slovan Bratislava. Úradujúci slovenský majster sa v stredu dohodol so skúseným útočníkom na predčasnom ukončení kontraktu. Informovala o tom oficiálna webstránka extraligového klubu.

Na snímke tréner Ivan Feneš počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov.
Slováci majú na MS do 20 rokov jasný cieľ, top favorit je Kanada Zobraziť článok

Rapuzzi zasiahol v tejto sezóne iba do troch z 25 zápasov Slovana, v ktorých nebodoval. Od začiatku ročníka ho totiž trápilo zranenie v hornej časti tela. „Charakter jeho ťažkostí sa vzhľadom na povahu zranenia dal len veľmi ťažko predikovať. „Raps“ bol pripravený zasiahnuť aj do súboja s Košicami v závere októbra, po ktorom znova pociťoval bolesti v hornej časti tela, čo si vyžiadalo ďalšiu pauzu," uviedol HC Slovan na svojom webe.

Podľa vyjadrenia klubu manažment Slovana s Rapuzzim pravidelne komunikoval, trpezlivo pristupoval k jeho rekonvalescencii a hráč podstúpil rôzne vyšetrenia u špecialistov na Slovensku i v Česku, no vzhľadom na jeho dlhotrvajúce zdravotné problémy a absenciu v súťažných dueloch sa s hráčom napokon dohodol na predčasnom ukončení spolupráce.

Rapuzzi sa od svojho príchodu v lete 2021 zaradil ku kľúčovým hráčom Slovana. V minulej sezóne odohral všetkých 67 stretnutí a výraznou mierou prispel k zisku majstrovského titulu. V základnej časti nazbieral 50 bodov (25+31) v 56 dueloch základnej časti, v play off pridal 11 bodov (4+7) v 17 súbojoch. Vedenie Slovana sa podľa klubovej webstránky teraz obzerá na trhu s hráčmi po zaujímavom type stredného útočníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk