Útočník Andrej Šťastný je po dvojnásobnej operácii kolena spať: Návrat na ľad po 20 mesiacoch

Tešil sa ako malý chlapec! Bývalý reprezentačný útočník a účastník troch svetových šampionátov je späť na hokejovej scéne. Reč je o Andrejovi ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Tešil sa ako malý chlapec! Bývalý reprezentačný útočník a účastník troch svetových šampionátov je späť na hokejovej scéne. Reč je o Andrejovi Šťastnom (31), ktorý si v utorok po 20 mesiacoch znovu obul korčule a nastúpil v drese Trenčína na extraligový duel.

Denníku Nový Čas prezradil, že za dlhým výpadkom bola dvojnásobná operácia kolena! 

Fanúšikovia naposledy registrovali útočníka Šťastného v súťažnom súboji ešte v apríli 2021 v drese Nitry a odvtedy sa z extraligového ľadu totálne vytratil.

Shane Wright sa v záverečnej tretine postaral o vlastný gól.
Kuriózny moment zo zápasu s Kanadou: Draftová štvorka si dala vlastný gól Zobraziť článok

„Mal som zdravotné problémy s pravým kolenom. Ešte vo februári 2021 som absolvoval operáciu chrupavky a stihol za Nitru odohrať tri zápasy v play-off. Následne som v lete naskočil do letnej prípravy s Trenčínom a zranenie sa mi v auguste obnovilo,“ povedal na úvod pre Nový Čas Andrej Šťastný.

„Musel som podstúpiť druhú operáciu v novembri a po nej som si povedal, že nebudem ďalší návrat siliť. Rozhodol som sa vynechať celý minulý ročník a dať sa stopercentne dokopy,“ pokračoval skúsený center, ktorý v minulosti odohral šesť ročníkov aj v KHL v drese bratislavského Slovana.

Na snímke tréner Slovenska Ivan Feneš.
Tréner Feneš sa rozhodol k zásadnej zmene na brankárskom poste pred MS juniorov Zobraziť článok

V utorok sa Andrej konečne dočkal veľkého návratu do súťažného zápasu, keď si obliekol dres Trenčína proti Nitre (3:1). „Musím prezradiť, že som sa tešil ako malý chlapec. Doslova som mal aj trému. Byť mimo hokeja 20 mesiacov je poriadne dlhá doba. Hokej mi veľmi chýbal a som rád, že môj návrat mal víťaznú príchuť. Hralo sa mi vcelku dobre, ale vidno, že mi chýba zápasová prax a musím dobehnúť aj kondičné resty. Verím, že od zápasu k zápasu budú moje výkony gradovať.“ Na otázku či počas dlhého výpadku uvažoval aj nad koncom kariéry, odvetil: „To zase nie. Verím, že sa mi už budú zranenia vyhýbať a bude sa dariť mne i celému Trenčínu.“

Andrej Šťastný

narodený: 24. januára 1991 v P. Bystrici

post: útočník

kluby: P. Bystrica, Vancouver Giants, Slovan, B. Bystrica, Zvolen, Nitra, Trenčín

top úspechy: majster SR (2019 s B. Bystricou), účasť na MS (2014, 2016 a 2017)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk