Rasistické útoky po nepremenenej penalte vo finále MS: Bayern Mníchov sa rázne zastal svojej hviezdy

Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov odsúdil rasistické komentáre fanúšikov voči svojmu hráčovi Kingsleymu Comanovi (26). Francúzsky ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov odsúdil rasistické komentáre fanúšikov voči svojmu hráčovi Kingsleymu Comanovi (26). Francúzsky reprezentačný krídelník nepremenil v nedeľňajšom finále MS v Katare proti Argentíne svoj pokus v jedenástkovom rozstrele, za čo ho na internetových fórach verbálne urážali diskutéri.

Na archívnej snímke z 3. decembra 2022 holandský futbalista Virgil van Dijk gestikuluje počas osemfinálového zápasu Holandsko - USA na MS v katarskej Dauhe.
Činy namiesto sľubov! Holandsko pomôže katarským robotníkom slušným balíkom peňazí Zobraziť článok

„FC Bayern jednoznačne odsudzuje rasistické komentáre týchto ľudí. Celá rodina Bayernu stojí za Kingsleym Comanom. Rasizmus nemá miesto v športe a v našej spoločnosti," uviedol nemecký šampión v oficiálnom stanovisku.

Francúzom sa na šampionáte v Katare nepodarilo obhájiť titul. Po remíze 2:2 v riadnom hracom čase a 3:3 po predĺžení prehrali s Argentínou v jedenástkovom rozstrele 2:4. Okrem Comana nepremenil svoj pokus aj Aurelien Tchouameni.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});