Futbalový velikán Messi sa navždy zapísal do dejín MS, víťazný tanec v kabíne s trofejou

Argentínski futbalisti sa stali tretíkrát v histórii majstrami sveta. V nedeľňajšom finále MS v katarskom Lusaile zvíťazili nad obhajcami ...

Argentínski futbalisti sa stali tretíkrát v histórii majstrami sveta. V nedeľňajšom finále MS v katarskom Lusaile zvíťazili nad obhajcami titulu Francúzmi 4:2 v jedenástkovom rozstrele. Hrdinom šampionátu bol bezpochyby argentínsky velikán Lionel Messi (35).

Fotogaléria

V riadnom hracom čase sa zápas skončil 2:2 a po predĺžení bol stav 3:3. Argentína pretavila šiestu finálovú účasť na zisk tretieho titulu po rokoch 1978 a 1986.

Ústrednou postavou šampiónov bol Lionel Messi. Argentínsky kapitán strelil dva góly a nezaváhal ani v rozstrele. Pri celkovo piatom štarte na MS sa dočkal zisku trofeje, ktorá ako jediná chýbala v jeho bohatej zbierke. Francúzi prehrávali vo finále 0:2 i 2:3 v predĺžení, dokázali sa však vrátiť do hry. V ich drese sa blysol hetrikom Kylian Mbappe, s ôsmimi gólmi najlepší strelec turnaja. Napokon však Francúzom ani jeho individuálny počin nestačil na triumf.

Lionel Messimu sa okrem zisku chýbajúcej trofeje podarilo utvoriť nový rekord v počte odohratých zápasov na MS. Proti Francúzsku nastúpil na 26. duel na tomto fóre a v historických tabuľkách sa odpútal od Nemca Lothara Matthäusa.

Messi hral na MS prvýkrát v roku 2006, celkovo na finálových turnajoch strelil 13 gólov. Ako prvý hráč v histórii sa 35-ročný útočník Paríža SG dokázal na jednom šampionáte strelecky presadiť v skupinovej fáze i vo všetkých štyroch zápasoch vyraďovačky.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});