Najkreatívnejší samostatný nájazd v hokejovej histórii? Neuveríte, čo skúsil fínsky útočník

Ako z videohry! Finsky reprezentačný útočník Teemu Hartikainen (32) v zápase proti Švédsku (3:4 sn) na Švajčiarskych hokejových hrách ...
  • Zdroj: Reprofoto Twitter @Trekronorse

Ako z videohry! Finsky reprezentačný útočník Teemu Hartikainen (32) v zápase proti Švédsku (3:4 sn) na Švajčiarskych hokejových hrách ohúril hokejový svet. Síce svoj samostatný nájazd nedoviedol do úspešného konca, no jeho prevedenie sa po sociálnych sieťach šíri rýchlosťou svetla.

Na snímke uprostred Maroš Jedlička (Slovensko),  vľavo Kristaps Roberts Zile a vpravo Rihards Bukarts (obaja Lotyšsko) bojujú o puk počas zápasu Vianočného Kaufland Cupu Slovensko - Lotyšsko,
Slováci dominantným spôsobom ovládli domáci turnaj: Proti Lotyšom sa hetrikom zaskvel Cehlárik Zobraziť článok

Po troch tretinách a predĺžení bolo skóre medzi odvekými severskými rivalmi vyrovnané 3:3. O víťazovi tak rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší Švédi. Paradoxne, najväčšiu slávu ale zožal nepremenený pokus rodáka z Kuopia.

Olympijský víťaz a majster sveta dostal príležitosť predviesť svoje šikovné ručičky v tretej sérii. To sa mu napokon aj podarilo, keď zvolil vskutku netypické zakončenie. Hokejku si pred bránkou nechal len v jednej ruke, neuveriteľným ťahom si puk prikryl a následne aj vystrelil. Škoda, že nenamieril presnejšie.

Napriek tomu však po jeho pokuse všetci prítomní len neveriacky krútili hlavami vrátane skúseného švédskeho brankára Andersa Lindbacka.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk