Šokujúce ukončenie austrálskeho Melbourne Derby: Chuligáni zaútočili na brankára!

Zápas najvyššej austrálskej futbalovej súťaže A-League medzi rivalmi Melbourne City a Melbourne Victory v sobotu prerušili. Na ihrisko ...
  • Zdroj: TASR/AP

Zápas najvyššej austrálskej futbalovej súťaže A-League medzi rivalmi Melbourne City a Melbourne Victory v sobotu prerušili. Na ihrisko vtrhli v 20. minúte zápasu fanúšikovia a napadli brankára City Toma Glovera. Pri incidente sa zranil aj rozhodca Alex King, ktorý utrpel reznú ranu na hlave.

Sympatická dvojica sa spolu pozná viac ako 25 rokov, svadbu mali v roku 2017.
Mbappé randí s trans modelkou, Messi vedie vzorný život: Tieto telá čakajú v posteli na finálové superhviezdy! Zobraziť článok

„Takéto správanie nemá v austrálskom futbale miesto, okamžite sa začne vyšetrovanie zo strany Football Australia a budú udelené prísne sankcie," uvádza vo vyhlásení riadiaci orgán súťaže.

Na začiatku zápasu panovala napätá atmosfére a obe skupiny fanúšikov plánovali odísť v 20. minúte, na znak protestu proti austrálskej profesionálnej lige. Informáciu priniesla agentúra AP.

Francúzi sú po štyroch rokoch opäť vo finále MS.
Komplikácie pred finále? Francúzi hlásia maródku: TÍTO hráči pravdepodobne nenastúpia! Zobraziť článok

Oba fanúšikovské tábory hádzali na ihrisko svetlice, ale situácia sa vyhrotila, keď sa zdalo, že jedna z nich zasiahla televízneho kameramana. Glover neskôr zodvihol zo zeme ďalšiu svetlicu a hodil ju späť na tribúnu. Fanúšikovia následne vtrhli na ihrisko, Glovera zasiahli kovovým vedrom, ktoré sa používa na hasenie svetlíc. „Absolútna hanba, čo sa stalo. Vznikli nenapraviteľné škody, je to najtemnejší deň pre futbal v Austrálii," napísal na sociálnej sieti Twitter austrálsky brankár Danny Vukovic.

K incidentu sa vyjadril aj austrálsky futbalový novinár Ray Gatt: „Ako novinár som sa austrálskemu futbalu venoval viac ako 40 rokov, zažil som veľa vzostupov a pádov, ale toto je najnižší z nich. Je to veľmi smutné."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});